Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Sisak

Predstavljena online kampanja “Živi jednakost, slavi raznolikost!”

U četvrtak, 12. rujna 2024., Agencije lokalne demokracije Sisak održala je tiskovnu konferenciju na kojoj je predstavila Online kampanju „Živi jednakost, slavi raznolikost!“.

Provedbom Online kampanje putem društvenih mreža ALD Sisak i uključenih organizacija civilnog društva (Youtube, Facebook, Instagram) objavljeni su video klipovi organizacija civilnog društva iz Sisačko-moslavačke županije: Udruga OSIT “Anđeoska srčeka” Letovanić, Udruga mladih Općine Sunja, Građanska inicijativa “Moj grad Sisak”, Udruga KAS Sisak, Projekt građanskih prava Sisak, Udruga Pomak Kutina, Gradsko društvo Crvenog križa Sisak, Udruga IKS Petrinja i Udruga Građanski aktivizam Sisak.

Kroz javnu kampanju izvijestili smo javnost o radu tih organizacija civilnog društva, s naglaskom o važnosti izgradnje solidarne i uključive zajednice. Online kampanja „Živi jednakost, slavi raznolikost!“ provodi se u sklopu istoimenog projekta, a njezin cilj je pokazati utjecaj organizacija civilnog društva na zajednicu i upoznati širu publiku s njihovim radom. Naš fokus je na onim organizacijama koje su posvećene zaštiti ljudskih prava, promicanju uključivosti, njegovanju kulture mira i pružanju podrške marginaliziranim skupinama, uključujući migrante, ranjivo stanovništvo i manjinske skupine unutar naše zajednice i županije.

Na tiskovnoj konferenciji rad svojih organizacija dodatno su predstavili:

  • Jasmin Mahmić, voditelj programa u Agenciji lokalne demokracije Sisak;
  • Kamilia Alashe, Voditeljica odjela za zaštitu migranata u Gradskom društvu Crvenog križa Sisak;
  • Anita Trstenjak, predsjednica Udruge KAS Sisak; i
  • Dino Sivić, voditelj programa u Projektu građanskih prava Sisak.

Usporedo s Online kampanjom, organizacije civilnog sektora rade na jačanju kapaciteta civilnog sektora. To radimo kontinuiranim edukacijama za predstavnike udruga, kroz koje gradimo jače civilno društvo kako bi se što djelotvornije razvijalo demokratsko društvo imajući na umu europske vrijednost, te također potičemo građansko sudjelovanje.

Na tiskovnoj konferenciji je nastavno na prvu temu najavljena Inicijativa za proglašenje Dana raznolikosti grada Siska. U ime organizacija uključenih u Inicijativu, Paula Raužan, predsjednica Agencije lokalne demokracije Sisak, predstavila je ciljeve Inicijative koji su usmjereni na razvoj mjera kojima bi se u budućnosti dodatno podržale vrijednosti jednakosti i različitosti u gradu. Dokument Inicijative će u nadolazećim tjednima biti javno dostupan za podršku i raspravu s građanima i donositeljima odluka.

Tiskovna konferencija je dio projekta Živi jednakost, slavi raznolikost! kojeg Agencija lokalne demokracije Sisak provodi u partnerstvu s udrugom CROSOL – Platforma za međunarodnu građansku solidarnost Hrvatske.

Više vijesti

Sisak

U petak, 20. rujna 2024. godine, prostorima Poduzetničkog inkubatora PISAK Sisak održano je obilježavanje deset godina djelovanja ove ustanove. U ovoj prigodi župan Ivan...

Martinska Ves

Učenicima i studentima s područja Općine Martinska Ves i ove je godine osigurana jednokratna novčana potpora. Tako za učenike osnovnih škola upisane u niže...

OBNOVA

U Sisku, u Rimskoj ulici 19 svečano je otvoren novi odgojno-obrazovni i kulturni centar. Kompleks zgrada, prije potresa, koristili su Ministarstvo unutarnjih poslova RH...

EMISIJE

U srijedu, 18. rujna u emisiji Srijedište gostovao je načelnik Općine Lekenik, Ivica Perović. Emisiju Srijedište slušajte svake srijede od 12:30h na 91.7 i...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.