Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Sa 6,1 milijun eura Ministarstvo turizma i sporta financira izgradnju sportske dvorane u Velikoj Ludini

U Velikoj Ludini će se graditi sportska dvorana, a projekt će u potpunosti, bespovratnim sredstvima, u iznosu od 6 153 769 € financirati, iz svog proračuna Ministarstvo turizma i sporta.

U povodu početka realizacije ovog projekta održana je u Velikojh Ludini tiskovna konferencija kojoj je nazočio u ime domaćina , načelnik Općine Velika Ludina Dražen Pavlović, zamjenik župana Ivana Celjaka, Mihael Jurić i ravnatelj Uprave za održivi razvoj i konkurentnost turističke destinacije, u resornom ministarstvu, Slavko Štefičar.

Prije otprilike godinu dana Općina Velika Ludina prijavila se na natječaj Ministarstva turizma i sporta za dodjelu bespovratnih sredstava „Regionalna diversifikacija i specijalizacija hrvatskog turizma kroz ulaganja u razvoj turističkih proizvoda visoke dodane vrijednosti – GRUPA 2“. U tom natječaju Općina je vidjela priliku za pridobivanje bespovratnih europskih sredstava za gradnju Sportske dvorane.

Gradnja sportske dvorane je i jedan od strateških ciljeva i planova Općine, a služila bi za unapređenje sportskih i kulturnih aktivnosti na području općine te poboljšala životne uvjete stanovnicima, najviše djeci i mladima.

Općina Velika Ludina odradila je sve pripreme za natječaj, kao i neke predradnje kao što su: izrada odgovarajuće prostorno-planske dokumentacije, projekta i ishođenje građevinske dozvole, ali i kupovina zemljišta za ovu namjenu.

Ministarstvo turizma i sporta doneslo je Odluku o financiranju od 6 153 769 € bespovratnih sredstava i financiranju u ukupnom stopostotnom iznosu.

Ono što slijedi je priprema javne nabave za izbor izvođača radova na ovom projektu, a iza toga ugovaranje gradnje i sama gradnja koja će trajati dvije godine.

Cilj projekta, u kojem su partneri Općine, Sisačko-moslavačka županija, Top-Terme i Lječilište Topusko, je razvoj javne turističke infrastrukture na području Velike Ludine u Sisačko-moslavačkoj županiji s ciljem poticanja oporavka i otpornosti turističkog sektora kroz javna ulaganja u povećanje atraktivnosti slabije razvijenih turističkih destinacija te s ciljem razvoja javne turističke infrastrukture u skladu s EU standardima zaštite okoliša koja doprinosi zelenoj tranziciji turističkih proizvoda.

Zamjenik župana Mihael Jurić posebno je naglasio vrijednost ovog velikog infrastrukturnog projekta za općinu Velika Ludina, Sisačko-moslavačku županiju i Republiku Hrvatsku. Županija je spremno i rado prihvatila partnerstvo na projektu. Uz vodeće turističke destinacije Županije, Top-Terme Topusko i Park prirode Lonjsko polje, stvaranje povoljne turističke klime u Moslavini u svim njenim dijelovima, pa tako i na području Velike Ludine, prioritet je Sisačko-moslavačke županije.

Osim sportske dvorane, projekt uključuje opremanje hostela na području Općine Velika Ludina, kako bi se osigurao smještaj za posjetitelje i sudionike sportskih turnira i aktivnosti. Na ovaj način, projekt pridonosi razvoju sportske infrastrukture i jačanju turističke ponude općine.

Ovaj projekt predstavlja važan korak prema održivom razvoju turizma i sporta u regiji, potičući ekonomski rast te promovirajući zdrav i aktivan način života.

Više vijesti

OBNOVA

U Sisku, u Rimskoj ulici 19 svečano je otvoren novi odgojno-obrazovni i kulturni centar . Kompleks zgrada, prije potresa, koristili su Ministarstvo unutarnjih poslova...

EMISIJE

U srijedu, 18. rujna u emisiji Srijedište gostovao je načelnik Općine Lekenik, Ivica Perović. Emisiju Srijedište slušajte svake srijede od 12:30h na 91.7 i...

Kutina

Grad Kutina je nositelj Pilot projekta pod nazivom “Provedba edukativnih, kulturnih i sportskih aktivnosti djece predškolske dobi i djece od I. do IV. razreda...

Popovača

Gradonačelnik Josip Mišković i njegov zamjenik Lovro Miklaužić su zajedno sa suradnicima obišli radove na sanaciji mostova u Donjem Krivaju u naselju Voloder te...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.