Politika

FOTO | Siščani danima bez vode, preko 30 lomova cijevi diljem grada, gradonačelnica šuti

Priopćenje za javnost sisačkog HDZ-a prenosimo u cijelosti.

VODA CURI PO ULICAMA, TRAŽIMO DA VODOVOD OTPIŠE RAČUNE GRAĐANIMA

Sisak, 30.9.2024.- U samo mjesec dana na području Siska došlo je do više od 30 lomova na vodovodnim cijevima, a najviše njih u Ulici Andrije Hebranga u Željezari.

Riječ je o ulici u kojoj je prije svega nekoliko mjeseci, netom pred parlamentarne izbore, asfaltiran nogostup u vrijednosti 204 000 eura, ali preko trulih i dotrajalih vodovodnih cijevi.

‘Još jednom pozivamo sisačku gradonačelnicu da počne raditi posao za koji je plaćena.

Moji sugrađani su danima bez pitke vode, voda curi po ulicama, visoke račune opet će platiti Siščani.

Radnici Vodovoda danonoćno pokušavaju sanirati dotrajale cijevi, ali bezuspješno, jednu pokrpaju već nakon par sati pukne desetak metara dalje. Ne samo da nije obišla te radnike, nego nije obišla ni svoje sugrađane koji sami kupuju vodu.

Tražimo da se, u dijelovima gdje su ljudi bili bez pitke vode i gdje su zabilježeni veliki gubici vode, Siščanima otpišu potraživanja za vodu. Siščani ne mogu biti taoci nečije nesposobnosti.

Tražimo i da se hitno krene s rekonstrukcijom dotrajalih cijevi posebice u kritičnim dijelovima grada gdje smo vidjeli da se svakih par metara događaju lomovi i prekida opskrba vodom. ‘ – ističe Domagoj Orlić.

SIŠČANI ŽRTVE NEMARA I NEBRIGE

Gotovo mjesec dana nitko od nadležnih nije se pobrinuo za građane, ponudio odgovore pa čak ni organizirao dovoz pitke vode. Dok se problemu loma vodovodne mreže ne pronađe trajno rješenje, ispostavlja se da su Siščani žrtve nemara, nesposobnosti i apsolutne nezainteresiranosti gradonačelnice Kristine Ikić Baniček.

‘Smiješno je govoriti o slučajnostima i puknućima koja se ‘događaju’. Sisku je hitno potreban pristup i rješenja kojima se neće kamuflirati problemi, nego će se isti trajno riješiti. Pozivamo gradonačelnicu da se, negdje između žardinjera, divovskih vaza, šaranja po zidovima i festivala, uhvati posla u rješavanju problema u nadležnosti Grada Siska. ‘- naglasio je Domagoj Orlić

UMJESTO OBILASKA GRAĐANA, IKIĆKA S MILANOVIĆEM OBILAZI ŠTANDOVE PIVA

Zbog principa ‘Zavadi pa vladaj’ gradonačelnica Siska možda više nije ni sigurna tko joj je direktor kojeg trgovačkog društva pa tako ni Sisačkog vodovoda s kojim je dužna voditi skrb o funkcioniranju vodovodne mreže, ali zato jako dobro zna da se bliže predsjednički izbori.

Partijski prioriteti su očito ipak ispred onih koje imaju Siščanke i Siščani, pa je tako umjesto obilaska građana radije obišla štandove Sisačkog festivala piva sa stručnjakom za poplave Zoranom Milanovićem.

Na žalost do Željezare nisu stigli jer se festival održavao samo na području Rimske ulice.

MODERNI SUSTAV VODOOPSKRBE I ODVODNJE ZAPEO PRIJE NEGO JE I POČEO

Prije 6 godina Siščani su imali priliku dobiti novu vodovodnu mrežu, no u to vrijeme direktor vodovoda je bio kum Kristine Ikić Baniček i oni su se umjesto ovim važnim pitanjem za Siščane, bavili međusobnim odnosima.

Projekt vrijednosti 60 milijuna eura, kojim bi se uveo moderan sustav vodoopskrbe i odvodnje, čiji su radovi trebali trajati maksimalno 4 godine, propao je prije nego je i počeo. Danas, nakon čak 6 godina, još uvijek nije izrađena niti polovica prijavne dokumentacije.

Nitko tada nije ni slutio da će to biti prvi u nizu propalih milijuna iz fondova EU kojima se mogao olakšati život mnogobrojnim Siščankama i Siščanima koji dan danas nemaju kanalizaciju?!?

ZA KONCERTE SE IMA, ZA PITKU VODU NEMA?

Evidentno je da pojedinci misle da su Siščani kratkog pamćenja i da to što Sisak trenutno funkcionira po principu ‘Kruha i igara’, kako će zakamuflirati koncertima probleme koje Siščani svakodnevno osjete.

Što Sisak danas ima s nesposobnom, umornom, prema saborskoj fotelji usmjerenom Kristinom Ikić Baniček?

Ništavilo, prljave ulice, pokidane i stare vodovodne cijevi, blato, neuređena igrališta, neobnovljene objekte u nadležnosti Grada, djecu bez škole, neuređene i neopremljene vrtiće, najveći porez u Hrvatskoj, bez kina, bez muzeja, bez kazališta, a ona, ona i dalje prima lijepu plaću iz proračuna u koji svoje novce uplaćuju svi građani Siska.

Siščani se još uvijek sjećaju kako je u vrijeme gorenja otpada Siščanima poručivala preko medija „neka piju vode“. Srećom ovaj put nas je poštedjela, kako neki kažu, bar priglupih savjeta, ali se posla svejedno uhvatila nije.

Zar je Milanovićeva kampanja Ikićki važnija od Siščana?

Ustanite iz udobne fotelje, otpišite račune za vodu Siščanima, hitno krenite u rekonstrukciju sustava vodovodne mreže, a najhitnije krenite od rješavanja Ulice Andrije Hebranga u Željezari”, navode u priopćenju.

Više vijesti

KULTURA

U petak, 27. rujna, održana je Večer Like u novootvorenim prostorijama Kulturno-povijesnog centra Sisačko-moslavačke županije u Rimskoj ulici 19. Pred mnogobrojnom publikom predstavljena je...

Petrinja

Povjerenstvo za osobe starije životne dobi Grada Petrinje poziva vas na obilježavanje Međunarodnog dana starijih osoba u utorak, 1. listopada 2024. godine u 9:00...

OBNOVA

Sisački biskup Vlado Košić predvodio je u nedjelju, 29. rujna 2024., svečano misno slavlje u crkvi sv. Katarine u Komarevu te blagoslovio tu, u...

SPORT

Posljednje natjecanje u sezoni 2023./2024. je veteransko prvenstvo države. Sisački veterani, članovi ŠSK “HVIDR-a Sisak”, odavno su vrlo konkurentni u gađanju zračnom puškom pa...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.

Exit mobile version