Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Kutina

Započela usluga organizirane prehrane u Domu za starije u Kutini

Kutinski dom za starije i nemoćne u kojem je smješteno 45 štićenika od 9. rujna ima novu uslugu, organiziranu prehranu, odnosno ručak.

Cijena obroka iznosi 4 eura, ako korisnik sam dolazi po obrok, dok s dostavom iznosi 5,50 eura. Tu uslugu koristi 30-ak korisnika, osoba starijih od 65 godina.
Druga usluga koja bi uskoro trebala započeti je poludnevni boravak. Naime, završeni su radovi uređenja prostora na posljednjoj etaži gdje će se odvijati aktivnosti. Sada slijedi nabavka namještaja i potrebnih rekvizita, te upisi. Cijena poludnevnog boravka s ručkom na mjesečnoj će razini iznositi 80,00 eura.

„Ovim oblicima izvaninstitucionalne skrbi želimo postići da korisnici što duže ostanu u svojim kućama, budući da su za njih izuzetno vezani. Mi ćemo im pomoći pripremom ručka, pranjem i glačanjem rublja, te organiziranim aktivnostima. Dakle, bit će tu predavanja, izleta, mjerenja šećera i tlaka na tjednoj razini. U Sisku ovu uslugu provodimo već gotovo 17 godina i ljudi su zaista zadovoljni, nadam se da će biti i ovdje.“ rekla je ravnateljica Doma Ružica Čakširan i zahvalila Sisačko-moslavačkoj županiji i Gradu Kutini na podršci i dodijeljenim financijskim sredstvima uz koja se ova ustanova nastavlja razvijati.

Gradonačelnik Zlatko Babić izrazio je zadovoljstvo pokretanjem novih usluga koje će doprinijeti kvalitetnijem životu sugrađana starije životne dobi.
Budući da je dužnost svakog korisnika usluge organizirane prehrane nabaviti dvije četverodijelne posude za hranu od rostfraja, Grad Kutina kupio je 40 takvih posuda, a koje će koristiti osobe koje nisu u mogućnosti odgovarajuće posude nabaviti sami.

Gradonačelnik Babić istaknuo je kako Grad Kutina intenzivno radi i na proširenju kapaciteta Doma za starije osobe na novoj kutinskoj lokaciji na Brunkovcu s 25 smještajnih jedinica, a za što je u tijeku priprema projektne dokumentacije.

Više vijesti

SMŽ

U Velikoj Ludini će se graditi sportska dvorana, a projekt će u potpunosti, bespovratnim sredstvima, u iznosu od 6 153 769 € financirati, iz...

Popovača

Gradonačelnik Josip Mišković i njegov zamjenik Lovro Miklaužić su zajedno sa suradnicima obišli radove na sanaciji mostova u Donjem Krivaju u naselju Voloder te...

Novska

Gradsko vijeće Grada Novske usvojilo je novu mjeru pomoći mladim obiteljima. Novska, koja je zadnjih godina uvela niz poticaja s ciljem demografske obnove, još...

Petrinja

Rujanskim Danima sjećanja grad Petrinja prisjeća se ratnih događaja i stradanja hrvatskih branitelja i civila u rujnu 1991. godine. Po materijalnim razaranjima i po...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.