Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

OBNOVA

FOTO | Županijski učenički dom u Sisku uskoro otvara svoja vrata – raspisan Natječaj za smještaj

Zahvaljujući projektu Sisačko-moslavačke županije o prenamjeni nekadašnje Strukovne škole, Sisak dobiva županijski učenički dom koji uskoro otvara svoja vrata prvim učenicama i učenicima.

Obnovljenu i moderno uređenu zgradu u Lađarskoj ulici obišao je župan Ivan Celjak te je najavio kako će danas biti objavljen javni poziv za smještaj u prvom učeničkom domu u Sisku.

„Prije nekoliko mjeseci završili smo radove na glavnoj zgradi učeničkog doma, a prije nekoliko dana ishodili smo sve potrebne dozvole. Danas raspisujemo javni poziv za smještaj učenika u učenički dom u glavnoj zgradi pa koristim priliku i pozivam sve roditelje i učenike da se jave na javni poziv koji će biti dostavljen i svim našim školama kako bi učenici bili informirani“, najavio je župan Celjak.

Sisačko-moslavačka županija obnavlja i susjednu zgradu koja je dodana vrijednog glavnoj zgradi učeničkog doma.

„Radovi na toj zgradi bit će završeni za mjesec dana. Obrtnički radovi su završeni i slijedi uređenje okoliša. Očekujemo kako ćemo kroz mjesec dana popunjavati i tu drugu zgradu. U prvoj zgradi imamo 25 soba od čega su 24 dvokrevetne, jedna je prilagođena za učenike koji su teže pokretljivi, a u drugoj zgradi imamo 14 soba“, dodao je župan.

Osnivač Učeničkog doma Sisak je Sisačko-moslavačka županija, a njime će upravljati Srednja škola Viktorovac. Ravnatelj škole Hrvoje Kovačić istaknuo je za vrijeme današnjeg obilaska kako će učenici, koji će biti smješteni u domu, imati vrhunski standard.

Glavna zgrada koja će ubrzo primiti prve učenike ima tri etaže i sastoji se od podruma, prizemlja i prvog kata. U podrumu se nalazi kuhinja s blagovaonicom, praonica i teretana, a prizemlje i prvi kat prenamijenjeni su u sobe za boravak učenika. Županijski učenički dom u Sisku jedan je od rijetkih domova u Hrvatskoj u kojem svaka soba ima svoju kupaonicu.

Cijenu smještaja i prehrane u učeničkim domovima određuje nadležno Ministarstvo i ona ne može biti viša od 167,23 eura mjesečno. Sisačko-moslavačka županija sufinancirat će 50 posto cijene smještaja i prehrane za učenike kako bi rasteretila roditelje i njihov kućni budžet pa će konačna cijena za roditelje iznositi 83,62 eura mjesečno.

Natječaj za prijem učenika u Učenički dom Sisak je danas objavljen i može se preuzeti s web stranice Srednje škole Viktorovac: http://ss-viktorovac-sk.skole.hr/.

Više vijesti

SMŽ

U Velikoj Ludini će se graditi sportska dvorana, a projekt će u potpunosti, bespovratnim sredstvima, u iznosu od 6 153 769 € financirati, iz...

Popovača

Gradonačelnik Josip Mišković i njegov zamjenik Lovro Miklaužić su zajedno sa suradnicima obišli radove na sanaciji mostova u Donjem Krivaju u naselju Voloder te...

Novska

Gradsko vijeće Grada Novske usvojilo je novu mjeru pomoći mladim obiteljima. Novska, koja je zadnjih godina uvela niz poticaja s ciljem demografske obnove, još...

Petrinja

Rujanskim Danima sjećanja grad Petrinja prisjeća se ratnih događaja i stradanja hrvatskih branitelja i civila u rujnu 1991. godine. Po materijalnim razaranjima i po...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.