Kutina

FOTO: Prijem za mlade atletičare – Kutina slavi 10 medalja i nove državne rekorde

U vijećnici Grada Kutine, pročelnik Ureda gradonačelnika Robert Kolenc i pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti, socijalnu skrb i civilno društvo Željko Tomičić u ime gradonačelnika Zlatka Babića održali su prijem za članove Atletskog kluba Moslavina Kutina.

Prijemu su prisustvovali mladi sportaši i njihov trener Ivan Desić, koji su svojim rezultatima još jednom istaknuli Kutinu na atletskoj karti Hrvatske, ali i šire.
Atletski klub Moslavina Kutina ponosi se iznimnim uspjesima svojih sportaša na Pojedinačnom prvenstvu Hrvatske atletske lige sjever. Mladi sportaši pokazali su izvanrednu predanost, donijevši kući čak 10 medalja. Njihovi rezultati i upornost su plod dugotrajnog rada i trenažnog procesa koji započinje u najranijoj dobi, a kulminira odličnim nastupima na brojnim natjecanjima, uključujući i one međunarodnog karaktera.

Pročelnik Kolenc je izrazio zahvalnost, ne samo prema trenerima koji nesebično ulažu svoje vrijeme i stručnost u razvoj sportaša, nego i roditeljima koji pružaju kontinuiranu podršku djeci. Naglasio je kako su svi sportaši ujedno i uzorni učenici, čime dodatno čine ponos ne samo svom klubu, nego i Gradu Kutini. “Grad je iznimno ponosan na naše mlade sportaše, ne samo zbog sportskih uspjeha već i zbog njihove izvrsnosti u obrazovanju. Ovakvi rezultati potvrda su kvalitetnog i predanog rada kako sportaša, tako i cijele zajednice,” dodao je Kolenc.

Trener Ivan Desić istaknuo je važnost kontinuiranog rada u atletici, sportu koji ne poznaje pauze, te je podsjetio na značajnu podršku Grada i uvjete koji omogućuju mladima da postižu vrhunske rezultate. Posebno je naglasio kako je ovogodišnja sezona donijela deset državnih rekorda i četrdeset medalja s Prvenstva Hrvatske, što je veliki iskorak za klub i grad.

“S ponosom možemo reći da je naš klub trenutno na europskoj razini, s pet reprezentativaca među našim članovima. Ovi mladi sportaši su ne samo na karti Hrvatske, već i na karti Europe, čime potvrđuju svoj talent i predanost,” istaknuo je Desić. Osim toga, naveo je kako kontinuirana podrška Grada i roditelja omogućuje sportašima treniranje u optimalnim uvjetima, dok klub redovito postiže vrhunske rezultate na nacionalnim i međunarodnim natjecanjima.

Prijem je bio prilika da se sportaši nagrade za trud i postignuća, ali i da se istakne važnost daljnje potpore mladim talentima. Grad Kutina nastavit će ulagati u sportske infrastrukturne projekte i programe kako bi omogućio još bolje uvjete za treninge i razvoj mladih sportaša.

Ovi uspjesi nisu samo rezultat talenta već i timskog rada trenera, roditelja i lokalne zajednice, a Atletski klub Moslavina Kutina i dalje će biti uzor svim budućim generacijama sportaša.

Više vijesti

OBNOVA

Završetkom obnove zgrade Kinematografa u Topuskom, Sisačko-moslavačka županija završila je obnovu objekata u svojoj nadležnosti na području Topuskog. Obnovljenu bivšu zgradu kina u centru...

Kutina

Ovu godinu na području Moslavine obilježila su velika ulaganja Sisačko-moslavačke županije u području socijalne skrbi. Nakon otvorenja Doma za starije osobe u Kutini, u...

Lekenik

“Poštovane mještanke i mještani Općine Lekenik, Općina Lekenik s ponosom objavljuje da su od 1. listopada 2024. godine povećane jednokratne novčane naknade za rođenje...

Sisak

Više od četiristo hodočasnika iz Šibenske biskupije, predvođenih biskupom Tomislavom Rogićem, posjetilo je u četvrtak, 10. listopada, Sisak. Tom prigodom, misno slavlje u bazilici...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.

Exit mobile version