Sisak

Teško kršenje procedure u Gradu Sisku, Siščani će obnovu OŠ Ivana Kukuljevića platiti 5,2 milijuna eura

Kristina Ikić Baniček

Državni tajnik za obnovu, Siščanin Domagoj Orlić, pojasnio je postupak oko obnove Osnovne škole Ivana Kukuljevića koju Grad Sisak na čelu s Kristinom Ikić Baniček, gotovo četiri godine od potresa, još uvijek nije obnovio.

“Nakon što je procjenu troškova obnove škole napravio jedan od najboljih statičara u Hrvatskoj, Grad Sisak je na temelju te procjene sklopio ugovor s Ministarstvom znanosti i obrazovanja te dobio 1,6 milijuna eura za obnovu. Nakon raskida ugovora s projektantom, koji je trebao izraditi projekt obnove, gradonačelnica se odlučuje na novi koncept.

Bez ikakve stručne podloge, obrazloženja ili mišljenja stručnjaka, podiže se procijenjena vrijednost na 5,3 milijuna eura (bez PDV-a) za “ključ u ruke”, maksimalno do praga gdje se nabava provodi “na 3 adrese”!?!?!

Stiže samo jedna ponuda te se sklapa ugovor s izvođačem radova u iznosu 6,6 milijuna eura s PDV-om. Iako je to propisano, nisu tražili suglasnost ministarstva na neobjašnjivo više nego četverostruko podizanje troškova.

S obzirom na teško kršenje propisane procedure, razliku od dobivenih sredstava ministarstva do neobjašnjive ugovorene cijene snosit će gradski proračun, odnosno svi Siščani.

Razlika koju će platiti Siščani je, ni manje ni više, nego otprilike 5,2 milijuna eura!

Posljedica ovakvog, najblaže rečeno, neodgovornog i netransparentnog trošenja proračunskog novca je da i dalje, nakon gotovo 4 godine, klinci nemaju svoju školu”, navodi Orlić.

Više vijesti

Kutina

Gradonačelnik Kutine Zlatko Babić obišao je danas sa suradnicima, ususret Međunarodnom danu arheologije, arheološko nalazište Turski stol. Ovo kasnosrednjovjekovno gradište ponovno je u fokusu...

SMŽ

U Sisku je 16. listopada održana 28. sjednica Županijske skupštine Sisačko – moslavačke županije. U nastavku poslušajte snimku Aktualnog sata.

Sisak

Služba civilne zaštite Sisak najavljuje Dan otvorenih vrata koji će se održati ove nedjelje, 20. listopada u vremenu od 14 do 17 sati. Svi...

VIJESTI

Tijekom „ružičastog listopada”, čak 100.000 majki primit će jedinstven podsjetnik od svojih najmlađih da vode brigu o vlastitom zdravlju, jer, brinući o sebi, brinu...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.

Exit mobile version