SMŽ

Županova čestitka u povodu Dana hrvatskih branitelja SMŽ

Sisačko-moslavačka županija 18. listopada obilježava Dan hrvatskih branitelja Sisačko-moslavačke županije. Spomen je ovo na pobjedonosnu akciju Hrvatske vojske na potezu Farkašić – Vratečko – Slana koja je počela 18. listopada 1991. godine kada je u mjestu Novi Farkašić vođena jedna od presudnih bitaka u Domovinskom ratu.

Pripadnici 1. pješačke bojne Crne mambe 2. gardijske brigade Gromovi i mještani Farkašića tada su teško porazili nadmoćnijeg neprijatelja i natjerali ga na povlačenje. Time su hrabri hrvatski branitelji zaustavili agresora i napravili prekretnicu u Domovinskom ratu.

Čestitku u povodu Dana hrvatskih branitelja SMŽ uputio je župan Ivan Celjak:

“Poštovane hrvatske braniteljice i branitelji Sisačko-moslavačke županije,

neizmjerna mi je radost, čast i zadovoljstvo čestitati vama, najvećim junacima u našoj povijesti, vaš dan, dan u kojem slavimo sve vaše pobjede, sve vaše žrtve i tegobe koje ste podnijeli za Domovinu.

Vi ste, nepobjedive ratnice i ratnici, svojom krvlju stvorili, obranili i oslobodili ovu zemlju. Vi ste, ne žaleći na tom putu svoje živote, poveli cijeli narod putem slobode, demokracije i neovisnosti.

Mnogi su divni ljudi, oni čija je hrabrost bila veća od života, ostali zauvijek mladi, položili život i zlatnim ga slovima urezali na oltar Domovine.
Ovo je i njihov dan, njih se danas i svakog dana svog života, sjećamo s tugom i ponosom.

Natjerali su vas u rat, nametnuli borbu koju niste tražili, a iz nje izašli čista pobjedničkog obraza.

Sretan vam Dan hrvatskih branitelja Sisačko-moslavačke županije!”

Više vijesti

SMŽ

U Sisku je 16. listopada održana 28. sjednica Županijske skupštine Sisačko – moslavačke županije. U nastavku poslušajte snimku Aktualnog sata.

Sisak

Državni tajnik za obnovu, Siščanin Domagoj Orlić, pojasnio je postupak oko obnove Osnovne škole Ivana Kukuljevića koju Grad Sisak na čelu s Kristinom Ikić...

Sisak

Služba civilne zaštite Sisak najavljuje Dan otvorenih vrata koji će se održati ove nedjelje, 20. listopada u vremenu od 14 do 17 sati. Svi...

VIJESTI

Tijekom „ružičastog listopada”, čak 100.000 majki primit će jedinstven podsjetnik od svojih najmlađih da vode brigu o vlastitom zdravlju, jer, brinući o sebi, brinu...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.

Exit mobile version