Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Popovača

Komunalnim servisima Popovača isporučeno novo vozilo za odvojeno prikupljanje otpada

Cijena ovog komunalnog vozila iznosi više od 1,8 milijuna kuna

U petak, 27. kolovoza 2021. godine, Komunalni servisi Popovača preuzeli su novo komunalno vozilo za odvojeno prikupljanje otpada. Upravo kako bi se omogućila još bolja usluga u prikupljanju otpada.

„Nabava ovog vozila prvenstveno će za građane značiti jeftiniju i kvalitetniju uslugu“, kazao je direktor Komunalnih servisa Popovača, Marijan Belančić.

„Ovo vozilo čija je cijena 1.183.750,00 kuna sufinancirano je sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, preko operativnog programa „Kohezija i konkurentnost“ s 85%, odnosno u iznosu od 861.290,83 kune, a ostatak je Grad Popovača osigurao iz proračunskih sredstava“, navodi gradonačelnik Popovače, Josip Mišković.

Hrvatska tvrtka Tehnix d.o.o. isporučila je novo vozilo te je tako Popovača jedan od prvih gradova koja je uspjela dobiti ovakvo vozilo u roku i na vrijeme. Također, direktor prodaje tvrtke Tehnix d.o.o., Željko Horvat, kazao je kako ovo komunalno vozilo zadovoljava sve što treba imati jedno vozilo za odvojeno prikupljanje otpada.

Tako je u planu da od 1. siječnja 2022. godine Grad Popovača i Komunalni servisi u potpunosti od Eko Moslavine preuzmu posao prikupljanja otpada na svom području.

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.