Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Sisak

Dadasović zazvonio, a klub vijećnika HDZ-a i partnera ubrzo nakon napustio sjednicu sisačkog Gradskog vijeća

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Siska Bojan Dadasović zazvonio je zvoncem i počela je 6. sjednica sisačkog parlamenta. Na početku kao i uvijek Aktualni sat, odnosno prilika da vijećnici upute svoja pitanja gradskoj vlasti.

No, zbog neslaganja s rasporedom postavljanja pitanja, oporbeni vijećnici iz kluba HDZ-a i partnera ubrzo napuštaju sjednicu. O svom potezu očitovali su se priopćenjem za javnost.

“Proteklih tjedana iznijeli smo u javnost detalje vezano uz kriminalne operacije koje se vežu uz prvu osobu grada Siska Kristinu Ikić Baniček i njene suradnike te supruga, koji se slučajno već 9 godina vodi kao nezaposlena osoba. Postavili smo nekoliko upita tko štiti sisačku gradonačelnicu, jer slijedom samo onoga što smo iznijeli, kroz Športsko rekreacijski centar i dvije sportske dvorane, sisački proračun oštećen je za nekoliko desetaka milijuna kuna”, navode ponavljajući svoje sumnje vijećnici HDZ-a, HSLS-a i HKS-a.

“Na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća koja je bila uživo, predsjednik Gradskog vijeća Bojan Dadasović promijenio je redoslijed postavljanja pitanja i samo dvoje naših vijećnika moglo je postaviti pitanje. 

Cenzura, diskriminacija i strah od onog što će naši vijećnici izreći javno u eter.

Nakon izgovorene najave predsjednika Gradskog vijeća Dadasovića i priznanja da vijećnica HDZ-a treba prva postavljati pitanje, u roku minute predsjednik Gradskog vijeća mijenja odluku i daje riječ vijećnici SDP-a.

Danas se ponovila ista situacija, ne dopuštaju se pitanja vezana uz kriminal u gradskom sustavu i iz tog razloga Klub vijećnika HDZ-HSLS-HKS napustio je sjednicu koja je i ovaj put organizirana isključivo za pjevanje hvalospjeva kradonačelnici Ikić Baniček i njenim poslušnicima. Kvorum imaju, postali su svrha sami sebi”, stoji u priopćenju oporbenog kluba vijećnika u sisačkom Gradskom vijeću.

Predsjednik vijeća Dadasović je tijekom sjednice najavio i svoje priopćenje u kojem će dodatno obrazložiti raspored postavljanja pitanja i način vođenja sjednice. Njegovo priopćenje ćemo objaviti čim ga dobijemo.

Snimku sjednice možete pogledati na ovoj poveznici.

Više vijesti

VIJESTI

Od 2003. godine Međunarodna organizacija rada (International Labour Organization, ILO) svakog 28. travnja u godini obilježava kao Svjetski dan sigurnosti i zaštite zdravlja pri...

Sisak

Sisačko-moslavačka županija u suradnji sa srednjim školama u petak, 26. travnja 2024. godine, u Sisku je organizirala „Festival srednjih škola Sisačko-moslavačke županije”. Na Festivalu...

Sisak

Predstavljanje knjige Valentina Ćorića „In vino libertas – Autobiografski zapisi iz Haaga“, održano je u četvrtak, 25. travnja u Dvorani „Juran i Sofija“ u...

Sisak

Na Metalurškom fakultetu u Sisku, na sveučilišnom studiju: Sigurnost, zdravlje na radu i radni okoliš, u srijedu 24. travnja 2024. godine u 16,00 sati...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.