Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

FOTO

[FOTO] Na splitskoj Rivi i ove godine u sklopu 46. Praznika cvijeća proizvođači cvijeća i sadnica s područja naše županije

Splitska Riva i ove godine ugošćuje proizvođače cvijeća i sadnica s područja Sisačko-moslavačke županije, iz Siska, Petrinje, Gline i Topuskog. Doprinos je to Grada Splita i Obrtničke komore Splitsko-dalmatinske županije obrtnicima s područja Sisačko-moslavačke županije teško stradale u katastrofalnom potresu.

Kako je istaknula predsjednica Obrtničke komore Sisačko-moslavačke županije Ivanka Čačić, obrtnici iz Splita i Splitsko-dalmatinske županije bili su među prvima koji su dali potporu građanima s područja naše županije nakon potresa.

Prošlogodišnja prodaja cvijeća i sadnica na splitskoj Rivi za naše se proizvođače pokazala izuzetno uspješnom, pomogla nam je u odlasku i boravku u Splitu Sisačko-moslavačka županija. Ove godine to nije bilo potrebno, dodaje Čačić, jer su proizvođači odlučili sami snositi troškove boravka.

Prodaja cvijeća i sadnica odvija se u sklopu tradicionalne gradske manifestacije Praznik cvijeća, najave proljeća i nadolazeće turističke sezone.

Manifestacija se održava u periodu od 20. – 26. ožujka na dvije lokacije, Rivi i podrumima Dioklecijanove palače, sa više različitih tematskih programa!

Sam naziv manifestacije „Flowers & fashion“ najavljuje da se radi o međunarodnoj manifestaciji, ali i najavljuje temu ovogodišnje manifestacije. Ugostit će se dizajnere cvijeća i floriste iz Španjolske, Italije, Mađarske, Slovenije i Poljske, koji će timskim radom zajedno sa kolegama floristima iz cijele Lijepe naše aranžirati prostorije Dioklecijanovih podruma. Cjelokupne aktivnosti odvijat će se pod voditeljstvom Simona Ogrizeka, predsjednika Florinta – međunarodne organizacije cvjećara!

Izložba cvijeća ove godine prezentirat će aktualnu modu te će se tijekom tjedna održati više modnih tematskih večeri. Na ovaj način cilj je prezentirati i druge obrtničke zanate, osim samih cvjećara.  Kroz manifestaciju održati će se revija frizura te dvije večeri modnih revija modnih dizajnera iz Splitsko – dalmatinske županije. 

U sklopu Praznika cvijeća održat će se edukativna prezentacija za cvjećare na temu Uskrsa koju će održati renomirani europski floristi. 

U sklopu Praznika cvijeća, po drugi puta zaredom održati će se Forum Sekcije cvjećara Hrvatske obrtničke komore gdje će se na panelu pod naslovom „Cvjeta li cvjećarstvo u Hrvatskoj – sadašnjost i budućnost“ raspravljati o aktualnoj situaciji u cvjećarskoj struci.

Više vijesti

Kutina

Ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Kutina Sanja Feltrin i andragoška voditeljica Sanja Friščić su prošlog tjedna sudjelovale na radionici “Vaučeri za obrazovanje” u organizaciji HGK –...

SMŽ

Nastavkom izvrsne suradnje prijateljske Splitsko-dalmatinske županije i Sisačko-moslavačke županije i ove godine, treći put zaredom, svi učenici četvrtih razreda osnovnih škola s područja Sisačko-moslavačke...

SMŽ

Povodom obilježavanja Nacionalnog dana hitne medicinske službe u ponedjeljak, 29. travnja 2024. godine, u prostoru Zavoda za hitnu medicinu SMŽ predstavljene su aktivnosti Zavoda....

VIJESTI

Od 2003. godine Međunarodna organizacija rada (International Labour Organization, ILO) svakog 28. travnja u godini obilježava kao Svjetski dan sigurnosti i zaštite zdravlja pri...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.