Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Sisak

FOTO: U Sisku svečano otvorena prva Katolička osnovna škola

U Sisku je u srijedu, 11. rujna svečano otvorena prva Katolička osnovna škola, a otvorenju je nazočio župan Ivan Celjak.

„Danas je posebno velik dan za Sisačku biskupiju, jer ovo je prva osnovna škola kojoj je osnivač Sisačka biskupija. Imamo još jednu katoličku osnovnu školu u Novskoj kojoj je osnivač Požeška biskupija, a početkom sljedeće nastavne godine očekujemo otvaranje i katoličke srednje škole u Popovači kojoj će također Sisačka biskupija biti osnivač”, izjavio je župan Celjak.

Katolička osnovna škola u Sisku zaokružen je odgojno-obrazovni projekt prožet kršćanskim i ljudskim vrijednostima, a nalazi se na adresi Šetalište Vladimira Nazora 4 u novouređenom objektu koji ima četiri učionice. Nastava je jednosmjenska i prati redovni nastavni plan i program Ministarstva znanosti, obrazovanja i mladih. U školi je organiziran i produženi boravak.

„Dobro je da se Sisačka biskupija odlučila za osnivanje katoličke osnovne škole u Sisku, da ojačaju kvalitetu osnovnih škola i da roditelji imaju veću mogućnost biranja u koju će školu upisati svoje dijete”, dodao je župan.

Otvaranju škole posebno se veselio mons. Vlado Košić na čiju inicijativu je i osnovana ova škola. Uz blagoslov novih prostora škole, svim prvašićima zaželio je sretnu budućnost.

U školskoj godini 2024./2025. Katolička osnovna škola u Sisku ima jedan razredni odjel sa 7 učenika.

Svečanom otvaranju nazočio je ministar rada, mirovinskog sustava obitelji i socijalne politike Marin Piletić, ministar za demografiju i useljeništvo Ivan Šipić, državna tajnica u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i mladih Zrinka Mužinić Bikić, državna tajnica u Ministarstvu demografije i useljeništva Željka Josić i državni tajnik u Ministarstvu prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Domagoj Orlić.

Više vijesti

OBNOVA

U Sisku, u Rimskoj ulici 19 svečano je otvoren novi odgojno-obrazovni i kulturni centar . Kompleks zgrada, prije potresa, koristili su Ministarstvo unutarnjih poslova...

EMISIJE

U srijedu, 18. rujna u emisiji Srijedište gostovao je načelnik Općine Lekenik, Ivica Perović. Emisiju Srijedište slušajte svake srijede od 12:30h na 91.7 i...

EMISIJE

Predsjednik Udruge veterana Domovinskog rata 55. LAD PZO Željko Kolar i tajnik Milan Brigljević vrati će nas u vrijeme osnivanja ove postrojbe, te upoznati...

Kutina

Grad Kutina je nositelj Pilot projekta pod nazivom “Provedba edukativnih, kulturnih i sportskih aktivnosti djece predškolske dobi i djece od I. do IV. razreda...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.