Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Iz policijske bilježnice

Vozači, pripazite na divljač na cesti!

Foto: Ilustracija / Pexels

U utorak, 8. listopada oko 7,45 sati na državnoj cesti DC47 između mjesta Jasenovac i Tanac, 62-godišnjakinja je automobilom udarila u divlju svinju koja je nakon udara uginula. Drugi slučaj zabilježen je istoga dana, oko 11 sati, na istoj državnoj cesti između mjesta Tanac i Hrvatska Dubica gdje je 29-godišnjem vozaču na kolnik istrčao čagalj.

Potom je oko 19,30 sati, na području Dvora u mjestu Kuljani, iz odvodnog kanala na kolnik istrčala srna u koju je upravljajući automobilom udarila 49-godišnjakinja.

Zatim je oko 23,50 sati na području Kutine u mjestu Katoličke Čaire 27-godišnjak s automobilom udario u košutu koja je pretrčavala kolnik.

Svu uginulu divljač preuzeli su lovci nadležnog lovačkog društva.

Posljednji slučaj dogodilo se 9. listopada oko 1 sat, na autocesti A3 Bregana-Zagreb-Lipovac kod Novske gdje je 54-godišnjak s automobilom udario u lisicu koja je pretrčavala kolnik i koja je nakon udara uginula. Uginuli lisicu preuzeli su djelatnici HAC-a.

U događajima nitko nije ozlijeđen, ali je na automobilima nastala materijalna šteta.

Kako bi se spriječili ovakvi i slični događaji, Policijska uprava sisačko-moslavačka upozorava vozače da obrate pozornost na cestama izvan naselja na neočekivanu pojavu divljači, posebice na dionicama ceste na kojima je vidno postavljena prometna signalizacija koja upozorava vozače na pojavu divljači.

Napominjemo da vozač vozila, koji sudjeluje u naletu na životinju na cesti, odgovara sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama ukoliko se utvrdi da je do naleta došlo zbog kršenja prometnih propisa, odnosno ako je vozio neprilagođenom brzinom kretanja.

Više vijesti

VIJESTI

Nakon što je dosadašnji načelnik Policijske uprave sisačko-moslavačke Luka Pešut otišao u zasluženu mirovinu, poslove načelnika Policijske uprave sisačko-moslavačke će obavljati Alenko Vrđuka, dosadašnji...

Iz policijske bilježnice

Policijska uprava sisačko-moslavačka je tijekom mjeseca rujna evidentirala ukupno 33 zapljene droga. Zabilježeno je 25 zapljena marihuane (3750,83 grama), tri zapljene amfetamina (203,5 grama),...

Iz policijske bilježnice

Noćas, 5. listopada oko 1.15 sati, na području Novske u mjestu Paklenica, dogodila se prometna nesreća u kojoj su dvije osobe smrtno stradale. Policijski...

Iz policijske bilježnice

U utorak, 2. listopada, u popodnevnim satima, u mjestu Desna Martinska Ves nepoznati je počinitelj ušao u otključanu kuću 50-godišnje vlasnice i ukrao nakit....

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.