Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

OBNOVA

Za sanaciju šteta od potresa Vlada RH odobrila dodatnih 8,8 milijuna eura

Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine dalo je Prijedlog odluke o dodjeli sredstava za pomoć Sisačko-moslavačkoj županiji, Gradu Glini, Općinama Dvor, Donji Kukuruzari, Jasenovac, Hrvatska Dubica i Majur u ukupnom iznosu od gotovo 8,8 milijuna eura za sanaciju šteta od potresa. Odluku je pojasnio resorni ministar Branko Bačić.

„Nakon petrinjskog potresa na području Sisačko-moslavačke županije i drugih županija zahvaćenih petrinjskim potresom, oštećena je i imovina u vlasništvu jedinica lokalne samouprave. Ta imovina su u pravilu objekti za obavljanje različitih vrsta društvenih djelatnosti, a i za potrebe jedinstvenih upravnih odjela samih jedinica lokalnih samouprava i Sisačko-moslavačke županije.

Njihova obnova nije bila prihvatljiv trošak iz Fonda solidarnosti, a jedinice lokalne samouprave nisu financijske kapacitirane da bi same mogle obnoviti te iste zdrave javne namjene, obratile su se našem Ministarstvu kako bi im mogli osigurati sredstva za obnovu tih zgrada javne namjene i mi smo u razgovoru i dogovoru s tim jedinicama lokalne samouprave zatražili projekte i troškovnike i sukladno tim projektima i tim troškovnicima, predlažemo da Vlada Republike Hrvatske iz proračunskih stavaka Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine osigura sredstva kako bi jedinice lokalne samouprave te zgrade koje služe za revitalizaciju života na prostoru Sisačko-moslavačke županije uglavnom, mogli ih i obnoviti“, pojasnio je Bačić.

Sisačko-moslavačkoj županiji je tako dodijeljeno 3,6 milijuna eura za dovršetak cjelovite obnove naselja Banovi Dvori, Petrinia i Zelenjak, izgradnju pristupnih cesta za naselje Zelenjak i Srednju školu Petrinja te organizaciju prehrane.

Gradu Glini je dodijeljeno 1,1 milijun eura za projekt bivšeg autobusnog kolodvora u Glini. Općini Dvor je dodijeljena 281 tisuća eura za sanaciju bivše zgrade suda, društvenih domova u Grmušanima, Strugi Banskoj i Gornjem Javornju. Općini Donji Kukuruzari dodijeljeno je više od 167 tisuća eura za obnovu Društvenog doma Komogovina.

Općini Jasenovac je dodijeljeno 1,2 milijuna eura za obnovu zgrade Općine i obnovu kulturno edukacijskog centra Jasenovac, dok je Općini Hrvatska Dubica dodijeljeno nešto malo više od 1,1 milijun eura za obnovu zgrade javno poslovne namjene u vlasništvu Općine.

U konačnici, Općini Majur dodijeljeno je milijun eura za obnovu društvenih domova u naseljima Mračaj, Veliko Krčevo i Gornji Hrastovac.

Više vijesti

OBNOVA

Završetkom obnove zgrade Kinematografa u Topuskom, Sisačko-moslavačka županija završila je obnovu objekata u svojoj nadležnosti na području Topuskog. Obnovljenu bivšu zgradu kina u centru...

Kutina

U vijećnici Grada Kutine, pročelnik Ureda gradonačelnika Robert Kolenc i pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti, socijalnu skrb i civilno društvo Željko Tomičić u...

Kutina

Ovu godinu na području Moslavine obilježila su velika ulaganja Sisačko-moslavačke županije u području socijalne skrbi. Nakon otvorenja Doma za starije osobe u Kutini, u...

Lekenik

“Poštovane mještanke i mještani Općine Lekenik, Općina Lekenik s ponosom objavljuje da su od 1. listopada 2024. godine povećane jednokratne novčane naknade za rođenje...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.