Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Popovača

FOTO | Popovača: Održan Međunarodni stručni skup “Gospodarski značaj hladnokrvnih pasmina konja”

U Popovači je održan Međunarodni stručni skup „Gospodarski značaj hladnokrvnih pasmina konja“, kojme su nazočili, između ostalih, potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede, šumarstva i ribarstva Josip Dabro, zamjenik župana Mihael Jurić i pročelnica Upravnog odjela za poljoprivredu, ruralni razvoj, zaštitu okoliša i prirode Anita Sinjeri-Ibrišević , te gradonačelnik Popovače Josip Mišković.

Međunarodni skup je organizirao Središnji savez Udruge uzgajivača hrvatskog hladnokrvnjaka, u suradnji sa Središnjim savezom uzgajivača konja Hrvatski posavac i Hrvatskom agencijom za poljoprivredu i hranu.

Na Skupu je istaknuto da u Hrvatskoj danas ima oko 10 tisuća grla konja, te 850 uzgajivača. Upućen je apel da se takve brojke barem zadrže, ako se već ne mogu povećati. Uzgajivači su zahvalili Sisačko-moslavačkoj županiji jer joj je poljoprivreda prioritet. Predsjednik Središnjeg saveza uzgajivača konja Hrvatski posavac Mijo Latin posebnu zahvalu uputio je županu Ivanu Celjak na uvođenju potpora, posebno u konjogojstvu.

U ime Sisačko-moslavačke županije i župana Ivana Celjaka, sudionicima Skupa obratio se zamjenik župana Mihael Jurić.

„Mi kao Županija ponosimo se brojkama što se tiče konja na našem području čemu doprinosi geografski izgled naše Županije koji je pogodan za uzgoj konja. Znam iz prve ruke koliko je naša Županija pogodna za stočarstvo, te da maksimalno podupiremo konjogojsku proizvodnju. Kao Županija ponosni smo što se možemo pohvaliti da na svom području imamo najveći broj košnica te konja“, istaknuo je zamjenik župana Mihael Jurić.

Zamjenik župana Mihael Jurić potvrdio je da kreće natječaj Sisačko-moslavačke županije koji interesira upravo konjogojce.

„Od petka, 18.listopada aktualan će biti natječaj za potpore uzgajivačima konja, te pozivam sve uzgajivače da ga prouče i jave se na njega“, istaknuo je zamjenik župana Mihael Jurić.

Više vijesti

SMŽ

U Sisku je 16. listopada održana 28. sjednica Županijske skupštine Sisačko – moslavačke županije. U nastavku poslušajte snimku Aktualnog sata.

Sisak

Državni tajnik za obnovu, Siščanin Domagoj Orlić, pojasnio je postupak oko obnove Osnovne škole Ivana Kukuljevića koju Grad Sisak na čelu s Kristinom Ikić...

Sisak

Služba civilne zaštite Sisak najavljuje Dan otvorenih vrata koji će se održati ove nedjelje, 20. listopada u vremenu od 14 do 17 sati. Svi...

VIJESTI

Tijekom „ružičastog listopada”, čak 100.000 majki primit će jedinstven podsjetnik od svojih najmlađih da vode brigu o vlastitom zdravlju, jer, brinući o sebi, brinu...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.