Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Sisak

Dan otvorenih vrata Službe civilne zaštite Sisak

Služba civilne zaštite Sisak najavljuje Dan otvorenih vrata koji će se održati ove nedjelje, 20. listopada u vremenu od 14 do 17 sati. Svi zainteresirani, a posebno djeca i mladi, pozvani su da posjete događaj i upoznaju se s radom žurnih službi.

Što možete očekivati?

Tijekom događaja, posjetitelji će imati priliku:

Upoznati se s djelovanjem žurnih službi u kriznim situacijama poput Hrvatske gorske službe spašavanja, Crvenog križa, dobrovoljnih vatrogasnih društava i njihovim načinom rada.

Vidjeti opremu: Iz prve ruke saznajte koja je to oprema koja se koristi u akcijama spašavanja te kod pružanja prve pomoći.

Posjet Županijskom centru 112: upoznavanje s radom, načinom dojave neželjenog događaja, važnosti smirenog i pravovremenog poziva prema centru 112 te prezentiranje pokazne vježbe žurnog poziva

Druženje: Provedite ugodno vrijeme u opuštenoj atmosferi i saznajte kako i vi možete pridonijeti njihovoj misiji.

Zašto posjetiti?

Dan otvorenih vrata Službe civilne zaštite Sisak jedinstvena je prilika da se iz prve ruke upoznate, ali i sudjelujete u radu s žurnim službama u neformalnom druženju i provođenju aktivnosti koje će biti prilagođene i najmlađima.

Nekoliko je razloga:

Od strane Službe civilne zaštite Sisak, djeca a i odrasli, će biti upoznati s prirodnim nesrećama i katastrofama pomoću modela potresa i poplava,

– naučit će što mogu učiniti kako bi pridonijeli smanjenju rizika od katastrofa

– sudjelovat će u interaktivno – kreativnom kutku (igra „Zemlja rizika“, kratkim crtanim filmom za najmlađe, likovnim radionicama i igrama znanja)

Posjetitelji će moći vidjeti kako HGSS spašava unesrećene pomoću tirolske prečnice te ostalu opremu i njihov način rada, kao i upozorenja za kretanje u prirodi

DVD-ovi će organizirati pokaznu vježbu gašenja požara te u vježbu uključiti i znatiželjne posjetitelje, biti će prisutna dva mlada potražna psa sa svojim vodičima i malo navalno vatrogasno vozilo.

CK Sisak će prikazati pokaznu vježbu prve pomoći gdje će posjetitelji naučiti zbrinuti vanjska krvarenja a okušati će se u postupku kardio-pulmonalne reanimacije.

Pridružite se i doznajte kako svi mogu doprinijeti sigurnosti i pomoći našim sugrađanima kada je to najpotrebnije, te ponesite kući nova iskustva i nezaboravna znanja.

Adresa: SISAK, Ulica Nikole Tesle 17, (preko puta KTC-a) pokraj Kemokopa d.o.o.

Više vijesti

SMŽ

U Sisku je 16. listopada održana 28. sjednica Županijske skupštine Sisačko – moslavačke županije. U nastavku poslušajte snimku Aktualnog sata.

Sisak

Državni tajnik za obnovu, Siščanin Domagoj Orlić, pojasnio je postupak oko obnove Osnovne škole Ivana Kukuljevića koju Grad Sisak na čelu s Kristinom Ikić...

VIJESTI

Tijekom „ružičastog listopada”, čak 100.000 majki primit će jedinstven podsjetnik od svojih najmlađih da vode brigu o vlastitom zdravlju, jer, brinući o sebi, brinu...

SMŽ

Sisačko-moslavačka županija 18. listopada obilježava Dan hrvatskih branitelja Sisačko-moslavačke županije. Spomen je ovo na pobjedonosnu akciju Hrvatske vojske na potezu Farkašić – Vratečko –...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.