Sastojci
220 g glatkog brašna
75 g šećera
125 g maslaca
1 vrećica vanilin šećera
1 žličica praška za pecivo
1 jaje
prstohvat soli
70 g mljevenih lješnjaka
2 žličice cimeta
2 klinčića
200 g bijele čokolade
2 žlice slatkog vrhnja
Priprema
Promiješajte brašno sa šećerom, vanilin šećerom, praškom za pecivo i prstohvatom soli.
Lješnjake, dvije žlice cimeta i klinčiće sameljite u mlincu ili blenderu te ih dodajte brašnu.
Brašnu dodajte i maslac omekšan na sobnoj temperaturi te jedno jaje. Sve dobro izmiješajte.
Na radnoj površini, koju ste obilato posipali brašnom, umijesite tijesto i formirajte ga u kuglu.
Kuglu tijesta omotajte u prozirnu foliju i ostavite ga u hladnjaku jedan sat.
Razvaljajte tijesto na debljinu 0,5 cm te izrezujte zvjezdice.
Kekse stavite na tepsiju koju ste prethodno obložili papirom za pečenje i pecite ih u pećnici zagrijanoj pri 180 stupnjeva. Kekse pecite desetak minuta.
Čokoladu narežite na manje komade, pomiješajte je sa slatkim vrhnjem pa je otopite nad parom.
Premažite svaku zvjezdicu otopljenom čokoladom i ostavite na rešetki da se ohladi.
You must be logged in to post a comment Login