Jedan od neizostavnih slastica na uskrsnom stolu, kraj svakog svečanog ručka bio blagdan ili ne, simbol Uskrsa i Božića je upravo orehnjača ili kako je neki zovu orahnjača. Valjda koliko ima njezinih ljubitelja toliko ima i inačica ovog poznatog deserta i zato je unaprijed izgubljena bitka govoriti o pravom receptu, ali ako ćemo o provjerenom onda je to sigurno ovaj ovaj. U našim redovima ima velikih zaljubljenika i u makovnjaču .Zato Vam donosimo recept za oba nadjeva:
Sastojci:
• 4 žumanjka
• 100 g šećera
• 120 g maslaca
• 1 limun
• 250 ml mlijeka
• 40 g svježeg kvasca
• 600 g glatkog brašna
• sol
• maslac za premazivanje lima za pečenje
Za nadjev od oraha:
• 200 g mljevenog oraha
• 70 g šećera
• žličice mljevenog cimeta
• 100 ml mlijeka
Za nadjev od maka:
• 200 g mljevenog maka
• 70 g šećera
• žličice mljevenog cimeta
• 200 ml mlijeka
You must be logged in to post a comment Login