Brončana, srebrna i zlatna priznanja dodjeljena su u subotu,02.travnja u Topolovcu na 9. tradicionalnoj Salamijadi.
Ocjenjivački sud sastavljen od znalaca sa Agronomskog fakultet u Zagrebu, te tehnologa iz dvije hrvatske mesne industrije PIK-a Vrbovec i petrinjskog Gavrilovića među 72 pristigla uzorka domaćih salama ocijenila je najbolje. Ove godine izostala je titula šampiona jer niti jedna od pristiglih salama nije ocjenjena sa više od 72 boda.
Salamijadu je u ime pokrovitelja, grada Siska,otvorila gradonačelnica grada Kristina Ikić Baniček zahvalivši svim proizvođačima posavske salame, te podržavši ideju da se ovaj domaći proizvod brendira. Gradonačelnica je najavila mogućnost održavanja Dana sisačke Posavine koji bi okupio sve one koji njeguju tradicijsku posavsku baštinu kroz kulturu i gastronomiju.
U ime organizatora Udruge POS-TOP njezin predsjednik Darko Kirin izrazio je zadovoljstvo sve boljom kvalitetom posavskih salama, vjerujući kako će već do desete posavska salama postati zaštićeni posavski hrvatski proizvod.
You must be logged in to post a comment Login