Tjestenina, piletina i vrhnje za kuhanje odlično se slažu, a pokušate li dodati i feta sir osjetit ćete novu puninu okusa.
Sastojci:
tjestenina, 300 g
pileća prsa, 1 komad
vrhnje za kuhanje, 250 ml
feta sir, 1/2 šalice
luk, 1 glavica
ekstra djevičansko maslinovo ulje
papar
sol
Priprema:
Tjesteninu stavimo u vruću vodu i kuhamo po uputama na pakiranju, a pileća prsa narežemo na kockice.
Zatim piletinu narezanu na kockice začinimo paprom i posolimo te stavimo peći u tavu na zagrijano ulje.
Kada piletina poprimi zlatno-smeđu boju, izvadimo ju iz tave i stavimo sa strane, a na ulje dodamo sjeckani luk i dinstamo dok ne omekša.
Kada je luk omekšao, u tavu vratimo pečenu piletinu te dodamo vrhnje za kuhanje.
Zatim sastojke dobro promiješamo i dodamo feta sir.
Za kraj, umak od feta sira posolimo i popaprimo te prelijemo po ocijeđenoj tjestenini.
You must be logged in to post a comment Login