Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

Umak od sira

…uz pohano meso, pečene odreske, pljeskavice…

...uz pohano meso, pečene odreske, pljeskavice...

2 žlice maslaca

1 žlica brašna

3 dl mlijeka

1 dl vode

2 trokutića Zdenka sira specijal

malo soli i papra

peršin

malo muškatnog oraščića

po potrebi slatkog vrhnja

 

Priprema:

Zagrijte maslac. Na njemu kratko popržite žlicu brašna – NE SMIJE požutiti!. Zalijte mlijekom i pjenjačom miješajte da dobijete glatki umak.

U umak dodajte sir i miješajte na laganoj vatri dok se ne rastopi. Dolijte malo vode. Posolite i popaprite po želji.

Nasjeckajte peršin, pa ga umiješajte u umak, zajedno sa sasvim malo muškatnog oraščića. Ako vam se umak čini prerijedak dodajte mu malo slatkog vrhnja. Zagrijte miješajući do točke vrenja, pa maknite s vatre.
Neka se umak malo ohladi prije služenja, uz obavezno povremeno miješanje. Umak će stajanjem i hlađenjem malo zgusnuti pa budite oprezni s dodavanjem slatkog vrhnja.


 

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.