Sastojci:
150 g oljuštenog badema
50 g kokosovog brašna (ne mljeveni kokos koji se koristi za čupavce
nego brašno koje se dobije odmašćivanjem iz kokosovog ulja)
20 g mljevenih chia sjemenki + 40 ml vode (zamjena za jaje)
2-3 žlice tapioke (zamjena za gustin, tj. za kukuruzni škrob)
25 ml soka od naranče
15 g ribane narančine korice
30 ml kokosovog ulja
100 ml meda
Postupak:
U blenderu sameljite bademe do smjese brašna. Posebno pomiješajte mokre sastojke, a posebno suhe pa ih sve zajedno smiksajte u blenderu. Smjesu prebacite na papir za pečenje i ako je potrebno dodajte malo tapioke kako biste tijesto lakše oblikovali u kiflice.
Pecite 15 minuta na 165 do 170 °C samo dok blago ne porumene. Kiflice će se stvrdnuti tek nakon pola sata hlađenja. Hladne pospite prirodnim brezinim šećerom, koji je zamjena za šećer u prahu. To je čisti ugljikohidrat, niskog glikemijskog indeksa i po okusu je najsličniji običnom šećeru u prahu.
Iz knjige ‘Zdravo i slasno bez glutena'” autorice Helene Jakoliš
You must be logged in to post a comment Login