70 dag junećih odrezaka
10 dagsuhe slanine
1/2 kg crvenog luka
4-5 češnja češnjaka
2 žličice mljevene crvene slatke paprike
½ žličice mljevene crvene ljute paprike
malo čilija i papra
½ zelene paprike na sitno narezana
1-2 paradajza ili pelati iz konzerve ili
2 žlice koncentrata paradajza iz tube
2 dcl bijelog vina
1govedska Podravka kocka
Odreske stanjiti u vrećici da ne oštetimo vlakna, lagano posolimo i na maslacu prepržim oko 5 min sa svake strane . Jednu stranu prije pečenjauvaljati u brašno i s te strane prvo prepeći. Prepržimo i sitno narezanu slaninu.
Stavimo odreske i preprženu slaninu sa strane i dodamo 1 žlicu maslinova ulja,Tri veća crvena luka(oko ½ kg) narežemo na listiće ili sitno skosamo nožem i stavimo pirjati u široj posudi. .
Vratiti meso u posudu), dodati protisnuti češnjak i 2 žličice crvene mljevene slatke paprike. Promiješajte i kratko prokuhajte. Zatim dodajte zelenu papriku narezanu na sitne kockice, 2 žlice koncentrata rajčice , usitnjeni paradajz svježi ili pelate iz konzerve, 2-3 dcl goveđe juhe koju ste prethodno pripremili od kocke za juhu i lovorov list, vegetu , vino i sve ostale sastojke Ako je potrebno doliti i malo vode jer tijekom kuhanja se pokuha a ako je rijetko zgusniti sa malo brašna ili krušnim mrvicama.