Sastojci
2 komada veće mrkve
1 peršin (korjen i list)
1 celer (srednje veličine korjen i stabljika)
1 mali poriluk
nekoliko listića kelja
1 glavica crvenog luka
300 grama graška
2-3 osrednja krumpira
1 šaka riže
1 -2 žlice maslinovog ulja
1/2 limuna sok
2 žlice Vegete
Za noklice
2 cijela jaja
brašno
sol
Priprema
U lonac ulijte 3 litre vode i stavite na plamenik da zakipi ; korjenasto povrće isjeckajte na kockice i stavite u vodu, dodajte sjeckani krumpir, grašak, sjeckani luk i poriluk ( sve na sitne kockice),te rižu; pustite da sve zajedno prokipi, smanjite vatru i kuhajte 30 min na laganoj vatri
Dok se juha kuha pripremite noklice i to na način da najprije istuučete jaja i sol te postupno dodavate brašno tako da dobijete srednje gustu smjesu koju možete vaditi žlicom a da ne curi sa žlice;neka odstoji oko petnaestak minuta
Pred kraj kuhanja juhici dodajte maslinovo ulje i vegetu, te sve dobro promiješajte i stavljajte noklice koje se moraju kuhati u juhi dok ne počnu plivati po površini.
Na kraju iscijedite sok pola limuna u vruću juhu i pospite sjeckanim lišćem peršina. Ako više volite krem juhe, na kraju svega možete dodati 2.5 dl vrhnja za kuhanje.
Coolinarika.hr
You must be logged in to post a comment Login