Danas kuglof predstavlja određeno umijeće spremanja i prije svega volju te upornost. Zahvaljujući velikom broju recepata koje možemo pronaći imamo priliku iskušati razne varijacije te tako i ove godine napraviti poslasticu koja će oduševiti naše najbliže.
Božić kao jedan od najvećih blagdana s vremenom je postao simbolom svega veselog i šarenog. Pod tim podrazumijevamo i brojne kolače koji se spremaju za taj poseban dan, a tu je svoje mjesto našao i čuveni božićni kuglof koji na neki način predstavlja vrhunac slatkog i onog što poslužujemo taj dan.
Božični kuglof postao je simbolom Božića i uz brojne kolače koji krase naš stol na neki je način postao krunom svega što na kraju posložimo na blagdanski stol.
Božični kuglof:
- 100 g grožđica
- 50 g čokolade
- 70 g kandiranog voća
- 100 g badema
- malo mlijeka
- 300 g brašna
- 4 jaja
- 150 g šećera
- 200 g maslaca
Margarin i šećer miješajte mikserom i naizmjence dodajete po jedno jaje. Potrebno je miješati barem pet minuta po jednom jajetu. Nakon toga umiješajte brašno s praškom za pecivo gdje ćete potom dodati bademe, kandirano voće, grožđice i čokoladu. Sve lagano izmješate te izlijete smjesu u kalup koju ćete peći na 180 stupnjeva.
coolinarika.com
You must be logged in to post a comment Login