Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Petrinja

Potpisan Memorandum o razumijevanju između petrinjskog gradonačelnika i indijskog poduzetnika

Planirane investicije 50 milijuna eura

Planirane investicije 50 milijuna eura

U Maloj vijećnici Grada Petrinje danas je potpisan Memorandum o razumijevanju između petrinjskog gradonačelnika Darinka Dumbovića i indijskog poduzetnika Arvinda Kapura.

Gospodin Kapur zainteresiran je za ulaganje na području Petrinje, prije svega ekološku proizvodnju lješnjaka, oraha i kestena te preradu ovih sirovina, koja bi se također odvijala na petrinjskom području i već ima otvorenu tvrtku u Hrvatskoj koja se zove Karma Argo. Ovaj poduzetnik već surađuje s poznatim svjetskim kompanijama kao što je Ferrero, poznatoj po brojnim proizvodima, prije svega Nutelli.

 

IMG_14022020_112653_(900_x_700_piksel)

 

Petrinjski gradonačelnik je istaknuo da se Petrinja ponekad osjeća napušteno jer nema mnogo interesa za ulaganja i zato je svaka inicijativa vrijedna pažnje. Grad Petrinja obvezao se da za svaki kredit koji se digne za proizvodna zanimanja plaća kamatu za iznos do najviše 5 posto, a također je osigurao za poduzetnike da nemaju komunalnih davanja, što su mjere kojima se žele privući investicije.

 

 

IMG_14022020_112919_(900_x_700_piksel)

 

Gospodin Kapur rekao je da dolazi iz države u kojoj se 60 posto stanovništva bavi poljoprivredom te mu je cilj nove tehnologije koje se ondje uvode uvesti i u proizvodnju u Europi. Naglasak je na uključivanje lokalnog stanovništva u proizvodnju.

 

 

Također, zainteresiran je za ekološku i organsku proizvodnju zbog sve većih klimatskih promjena.

 

 

Ovdje se radi o dugoročnoj investiciji koja bi kroz nekoliko godina iznosila 50 milijuna eura. Istaknuo je i da jedna kuna uloženih sredstava u poljoprivredi donosi 4 kune u bruto domaćem proizvodu.

 

 

IMG_14022020_112809_(900_x_700_piksel)

 

Područje Petrinje kao područje koje je savršeno za ekološku poljoprivredu, za koju je zainteresiran i indijski poduzetnik Kapur, sada dobija svoju šansu, zaključio je petrinjski gradonačelnik.

 


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.