Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Brižan dom za svako dijete

Naših prvih 17.000 km za obitelj

Naših prvih 17.000 km za obitelj

„Brižan dom za svako dijete“ naziv je preventivnog programa koji SOS Dječje selo Hrvatska provodi u suradnji s Ministarstvom socijalne politike i mladih Republike Hrvatske.

U Društvenom centru SOS Dječjeg sela Lekenik danas je predstavljena prva godina rada ovog programa koji na području Sisačko-moslavačke županije provode SOS Mobilni tim i Savjetovalište za djecu, mlade i obitelj.

Uz slogan „Naših prvih 17000 km za obitelj“, program je predstavila Gordana Danijel, programska direktorica u SOS Dječjem selu Hrvatska.

„Program se počeo provoditi prošle godine u lipnju i sada zapravo slavimo njegovu prvu godišnjicu.Namjera nam je nastaviti provoditi taj program i nakon tri godine koliko je predviđeno njegovo trajanje, sukladno potrebama lokalne zajednice.

Program je zamišljen s dvije velike grupacije aktivnosti.Prva aktivnost je naš Mobilni tim.Naše mlade stručnjakinje – socijalne radnice i psihologinje izlaze u obitelji i pružaju direktnu pomoć na terenu obiteljima Sisačko-moslavačke županije koje detektiramo u suradnji s Centrom za socijalnu skrb.Druga velika grupa aktivnosti odnosi se na naše Savjetovalište za djecu, mlade i obitelj koje djeluje kako ovdje u Društvenom centru SOS Dječjeg sela Lekenik tako i u osnovnim školama na ovom području te u domovima obitelji“.

Programom je u prvoj godini bilo obuhvaćeno tridesetak obitelji.

„Kada govorimo o brojkama, imamo jednu grupaciju ljudi koji ostaju kod nas u trajnom obliku rada, ali imamo i obitelji koje su prošle kroz neke naše aktivnosti kao što su škole za roditelje, individualna savjetovanja … djeca nam dolaze i po pomoć u učenju – dakle imamo dosta aktivnosti koje smo nadogradili uz onaj osnovni program koji je krenuo prije godinu dana“, rekla je Danijel.

Program „Brižan dom za svako dijete“ podržava i Sisačko-moslavačka županija.Potvrdio je to danas u Lekeniku župan Ivo Žinić.

„Briga za djecu je dužnost svih nas – od vrtića, škola, Županije…Apsolutno podupiremo ovaj projekt , jer smatramo da je bitan i dobar za našu djecu“, rekao je župan.

Inače, partneri u provedbi programa „Brižan dom za svako dijete“ u našoj županiji su SOS Dječje selo Lekenik, Centar za socijalnu skrb Sisak, Općina Lekenik i Sisačko-moslavačka županija.

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.