Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Dužničko ropstvo

Sisački HDZ i HSLS o novom zaduženju Grada Siska

Sisački HDZ i HSLS o novom zaduženju Grada Siska

Grad Sisak se namjerava kreditno zadužiti kod Hrvatske banke za obnovu i razvoj po kreditnom programu Infrastruktura. Cilj Programa je dugoročno financiranje investicijskih projekata razvitka i obnove infrastrukture.

Zaduživanje HDZ i HSLS nazvali su danas na tiskovnoj konferenciji dužničkim ropstvom. Predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Željko Krapljan

Pješačka i biciklistička staza ili aqua park nisu toliko važni da bi Grad bio doveden u bankrot, dodaje Krapljan

Koeficijent zaduženosti grada je trenutno 14 posto, podsjeća Krapljan

Krasno zvuči sagraditi poslovni prostor, no za što, kakav i koliko velik, pita Krapljan

Predloženim kreditom financirali bi se kupnja nekretnine – objekt Feroterm  za 8 milijuna kuna. Sa sredstvima od kupoporodaje Feroterma planira se sagraditi novi poslovni prostor u Komunalnoj zoni, . Planira se preuređenje etaže te davanje na raspolaganje Narodnoj knjižnici i čitaonici za njihove potrebe.

HSLS-ov Miljenko Žamarija na tiskovnoj konferenciji podsjeća

Ukazujem na stil gradonačelnice

P1060051

Ne odgovaranje na konkretna pitanja konkretno potvrđuje, dodaje Žamarija

Miljenko Žamarija podsjeća

Novinari su danas podsjetili kako je u drugoj fazi zaduživanja na izgradnju Sportske dvorane u Sisku HSLS bio protiv, a HDZ za i kako tada HDZ nije govorio o dužničkom ropstvu , Krapljan odgovara

Dodajmo kako grad od spomenutih kreditnih sredstava planira kupnju nekretnine – objekt Segestica za 2 milijuna kuna, objekt Hrvatskih šuma u Gajevoj 2   za 3 milijuna kuna, a taj su objekt Hrvatske šume pokušale na dražbi prodati za 2.812 tisuća kuna i nije im uspjelo, za milijun kuna planira se uređenje pročelja, rekonstrukcija i natkrivanje Rekreacijskog centra Zibel za 5 milijuna kuna, izgraditi sportsko igralište u Mjesnom odboru Eugen Kvaternik…Poček kredita je pet godina. Hoće li ga i tko imati mogućnost vraćati 2022 godine kada kreće otplata. Do te godine, kažu u gradu, izlaze svi postojeći krediti osim robnog zajma Epsilon građenja za vrtić na Zelenom brijegu.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.