Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Kojoj su politici pripale gradske četvrti i mjesni odbori znat će se u ponedjeljak

Ovi izbori su važni za “zdravlje “zajednice – jesu li to građani Siska prepoznali?

Ovi izbori su važni za "zdravlje "zajednice - jesu li to građani Siska prepoznali?

Gradske četvrti i mjesni odbori u gradu Sisku dobili su svoje predstavnike  za sljedeće četiri godine. No tko su, još nam nije poznato. Naime,  još uvijek nema ni prvih neslužbenih rezultata kao ni podatka koliko je od  nedjelje, 17. svibnja u 7 , pa do 19 sati istoga dana građana izašlo na birališta. Prvi neslužbeni rezultati bit će poznati rano ujutro u ponedjeljak, izvijestili su nas , na naš upit, kasno u nedjelju oko 23 sata i 30 minuta iz Gradskog izbornog povjerenstva.

Podsjetimo, građani su imali mogućnost birati i izabrati svoje predstavnike u pet gradskih četvrti i 30 mjesnih odbora. Na biračkom popisu ukupno je 40 740 birača, a podijeljeno po gradskim četvrtima to izgleda ovako:

Gradska četvrt Centar (5728)

Gradska četvrt Zeleni brijeg(6352)

Gradska četvrt Caprag(6429)

Gradska četvrt  Sisak Novi(7165)

Gradska četvrt  Galdovo  (3051)

Ukupno je to 22 725 građana koji su imali mogućnost izaći na birališta za predstavnike  u gradskim četvrtima, dok je preostalih 18.075 moglo glasovati na jednom od biračkih mjesta za predstavnike u 30 mjesnih odbora.

Iako se možda čak i građanima (a to ćemo potvrditi ili demantirati kada nam bude poznata izlaznost) ovi izbori  čine manje važnima, ipak bismo rekli kako su možda i najvažniji za „zdravlje“ sredine i lokalne zajednice. Jer upravo predstavnici unutar same svoje lokalne zajednice najbolje znaju što je to što im je najpotrebnije, a dobrom, argumentiranom politikom mogu utjecati  na odluke onih koji, opet po volji građana izraženoj na lokalnim izborima, drže ključeve grada.

Još kad bi se prevladala politikanstvao, a interes  građana bio iznad dnevne politike…no…pričekajmo rezultate i prve izjave.


 

 

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.