Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SPORT

Kutinski strijelci na Prvenstvu Hrvatske

Sedam kutinskih strijelaca na PH

Sedam kutinskih strijelaca na PH

U nedjelju 10. svibnja 2015. je u Zagrebu na automatiziranoj streljani u Vrapčanskom potoku održano kadetsko  Prvenstvo Hrvatske u streljaštvu, gađanje iz zračnog pištolja međunarodni program.
Na županijskom  prvenstvu za kadete normu za nastup na Prvenstvu Hrvatske ispunilo je  sedam kutinskih  strijelaca koji u klubovima Magnum i Brinjani treniraju u školi streljaštva, a natječu se i u Gradskoj ligi.
Na ovom Prvenstvu Hrvatske nastupili su sljedeći mladi strijelci: Leon Grublješić s rezultatom 152 kr, Filip Grabovac 143 i Toni Pavlešić 120, a kod djevojčica ugodno je iznenadila Kristina Turkalj sa 164 pogođena kruga i nedostajale su decimale za ulazak u finalno raspucavanje za medalje, Irena Sandrin 147, Andrea Kostelac 128 kr i Zara Zakora  114 pogođenih krugova.
Velik  je to uspjeh kutinskih strijelaca budući su tek nekoliko mjeseci  u školi streljaštva i više je no očito da uz kvalitetan rad ima i izrazito nadarenih strijelaca, a raduje konstatacija da u školi streljaštva koju rezultatom predvode djevojčice ima još desetak talentiranih kadetkinja kojima je jako malo nedostajalo do norme za PH tako da se od kutinskih najmlađih strijelaca uskoro mogu očekivati  odlični rezultati.
U nastavku sezone  nastavlja se Gradska liga u gađanju iz zračnog pištolja u kojoj sudjeluju  tri kutinska kluba  Magnum,  Kutina 1949  i najmlađi kutinski  klub  Brinjani, a s početkom jeseni započinje i Županijska liga i ispucavanje normi za velika natjecanja.

m2

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.