Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Međunarodni dan obitelji u petrinjskom Domu za starije i nemoćne

Korisnike posjetili sisački biskup i petrinjski gradonačelnik

Korisnike posjetili sisački biskup i petrinjski gradonačelnik

Na današnji Međunarodni dan obitelji, sisački biskup Vlado Košić posjetio je Dom za starije i nemoćne u Petrinji gdje je služio misno slavlje i poručio da je obitelj temelj društva.Podsjetio je kako Sisačka biskupija ove godine slavi godinu braka i obitelji u službi života.Tim povodom,kaže,organizirane su brojne aktivnosti kako bi se zaštitile obitelji, te kako bi dali važnost brojnijim obiteljima.

„Činimo što možemo kako bi ohrabrili obitelji kojima je sigurno teško u ovim materijalnim okolnostima i kako bi ih još više osnažili u duhovnom ozračju koje se tu živi i koje je sve teže za jednu obitelj koja na žalost nije zaštićena na pravi način u društvu i napadaju je sa svih strana”, istaknuo je  biskup Košić.

„Kao vjernici želimo jačati obitelj, jer ona je važna“, kaže biskup, podsjetivši još jednom kako obitelj ne čine samo djeca i roditelji, nego i stariji članovi – djedovi i bake.

„Kada posjećujemo domove starijih to i osjećamo – da oni pripadaju obiteljima, pripadaju krugu svog života gdje sada borave, gdje su na brizi i gdje imaju možda bolju i kvalitetniju njegu. Njima nedostaje njihov ambijent i njihovi najmiliji i vrlo su osjetljivi na to da ih se što više posjećuje. Oni mole za svoje ukućane, na njih misle, oni su dobri duh svake obitelji”, kaže biskup.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Povodom Međunarodnog dana obitelji, korisnike petrinjskog Dom za starije i nemoćne posjetio je i gradonačelnik Grada Petrinje Darinko Dumbović koji je također nazočio misnom slavlju.

„Današnji dan treba obilježiti. Svatko treba držati do obitelji kao cjeline koja je nerazdvojiva i koja mora biti stup društva.Danas u obiteljima postoje mnogi problemi jer članovi obitelji nemaju radna mjesta, a ako se nema radnog mjesta, onda se gubi autoritet, kada nema autoriteta, onda je to problem cijele obitelji”, istaknuo je Dumbović.

„Moramo naći riješenje da obitelj ne bude obitelj samo na papiru, nego da bude zbrinuta u pravom smislu te riječi.Obitelj je temelj jednog sustava, jednog društva. Ne gradi se kuća od krova, nego od temelja”,poručio je petrinjski gradonačelnik.

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.