Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

Ministar Vrdoljak na Info danu u Sisku

Tradicionalna industrija može se održati samo uz nova znanja, inovacije i kreativnost

Tradicionalna industrija može se održati samo uz nova znanja, inovacije i kreativnost

Hrvatska gospodarska komora i Ministarstvo gospodarstva RH organiziraju županijske info dane kojima je cilj predstaviti zainteresiranim poslovnim subjektima mogućnosti korištenja Europskih strukturnih i investicijskih fondova za istraživanje, tehnološki razvoj i inovacije i regionalnih potpora u okviru Operativnog plana provedbe industrijske strategije RH 2014. -2020.

Info dan za Sisačko-moslavačku županiji organiziran je danas u prostoru Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Sisak, a nazočio mu je i ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak.

„Na ovim prezentacijama po županijskim komorama želimo informirati hrvatski realni sektor, hrvatske poduzetnike da je krenula implementacija industrijske politike i da su nam na raspolaganju hrvatska proračunska sredstva, ali i da je krenulo donošenje Strategije pametnih specijalizacija , a samim tim i nešto više od 300 milijuna eura ESI fondova za ulaganje u industriju, inovacije – u kreativnost, u konkurentnost, produktivnost. Mislim da je to glavna hrvatska šansa“, rekao je Vrdoljak danas u Sisku.

„Zato nam je cilj ući u svaku županiju i direktno komunicirati s realnim sektorom i prezentirati im što smo do sada napravili, što želimo dalje raditi i zamoliti ih da te šanse iskoriste te im poručiti da im stojimo na raspolaganju kako bi im pomogli u prikupljanju tih sredstava i dizanju njihove konkurentnosti“,poručio je Vrdoljak.

Istaknuo je kako se tradicionalna industrija može održati samo ako primjeni nova znanja, inovacije i kreativnost i ako budemo proizvodili svoje vlastit energente.

Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić također je nazočio današnjem Info danu.

„Mislim da kroz EU fondove ima puno mogućnosti.Mi kao Županija upravo računamo da će ovo biti jedan korak u oživljavanju gospodarstva, pogotovo industrijske proizvodnje.Mi na našoj županiji već imamo neke tvrtke poput Applied Ceramicsa u Sisku ili pak Selka u Kutini koje teže inovacijama i proizvodima visoke tehnologije.Vjerujem da će ove mogućnosti koje će danas biti prezentirane našim gospodarstvenicima biti jedan dodatni zamašnjak u poslovanju“, zaključio je župan Ivo Žinić.

U sklopu današnjeg Info dana u HGK – Županijskoj komori Sisak, zainteresiranim gospodarstvenicima, djelatnici Ministarstva gospodarstva predstavili su Operativni plan provedbe Industrijske strategije RH 2014.- do 2020.; Strategiju pametne specijalizacije RH 2014.-2020. i mogućnosti financiranja iz ESI fondova za istraživanje, tehnološki razvoj i inovacije.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.