Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SPORT

Novi poraz petrinjskih hrvača

Hrvači Petrinje poraženi u Sesvetama

Hrvači Petrinje poraženi u Sesvetama

U subotu 17. svibnja 2015. u zagrebačkim Sesvetama odigran je zaostali meč I. kola 1.HHL  između HK Sesvete i HK Petrinja.
U fer i sportskoj borbi Sesvete su nadigrale Petrinju rezultatom 5:3 čime su si osigurali treću poziciju u proljetnom dijelu natjecanja. Vindija je vodeća ekipa lige, drugi je Sesvetski Kraljevec, Petrinja je četvrta a Hrvatski Dragovoljac zauzeo je peto mjesto.
Meč je obilježilo suđenje suca Zvonka Očića, koji je sudačke kriterije mijenjao iz borbe u borbu. Tako je Baničeku iz Petrinje, kategorija 66 kg, dodijelio treću javnu opomenu i diskvalificirao ga pri vodstvu 3:1 i  to desetak sekundi prije kraja borbe. To je ujedno i prvi slučaj u ligaškom natjecanju da se hrvača koji vodi diskvalificira u samoj završnici borbe.  Da je sudac bio dosljedan kriterijima koje je primjenjivao u borbi 66 kg, tada bi u borbama kategorije 71 i 85 kg trebao isključiti hrvače Sesveta, međutim do toga nije došlo.
U kategoriji 59 kg Marko Grabovac je pobjedom nad Lukom Pavičićem donio prvi bod Petrinjcima.
U kategoriji 66 kg Ivan Lončarić pobjedom nad Borisom Baničekom (koji je diskvalificiran – 3. javna opomena) dovodi Sesvete do izjednačenja nakon čega su uslijedile još četiri uzastopne pobjede Sesvečana: u kategoriji 71kg Tomislava Majića nad Kristijanom Šimatićem, 75 kg Pavla Ikića nad Anđelkom Barišićem, 80 kg Ivana Hukleka nad Zvonimirom Lavrićem i 85 kg Filipa Hukleka nad Ivanom Barišićem. Sesvete su došle do vodstva 5:1 što im je osiguralo pobjedu u ovom meču.
Pobjede u kategoriji 98 kg Tomislava Lavrića nad Stjepanom Vidovićem koji je predao borbu i u kategoriji 130 kg Stjepana Lavrića nad Hrvojem Šavukom samo su ublažile poraz Petrinjaca i postavile konačni rezultat susreta 5:3 .

Vinko Kadečka predsjednik HK Petrinja: Čestitam Sesvetama na pobjedi i fer i sportskoj borbi. Smatram da je nedosljedna primjena sudačkih kriterija  i diskvalifikacija Baničeka u mnogome umanjila naše šanse u ovom susretu. Ne mogu reći da nas je iznenadilo suđenje i postupci suca Očića jer u pravilu njegove sudačke odluke uvijek idu na štetu mog kluba.
Dakako da suci i suđenje nisu razlog našem lošem ovogodišnjim rezultatom. Činjenica je da niti na jednom natjecanju nismo mogli nastupiti u punom sastavu, a razlog je veći broj povrijeđenih hrvača i nemogućnost jednog dijela prvotimaca da redovno treniraju i nastupaju zbog radnih obveza.
U takvim okolnostima bili smo primorani dati puno više prostora ostalim hrvačima kluba svjesni da u ligaškom natjecanju ne možemo imati ista očekivanja kao što je to bio slučaj u prošloj godini.
Sreća u nesreći je to što u vlastitim redovima imamo dovoljan broj hrvača za nastup u ligaškom natjecanju bez potrebe za dovođenjem hrvača iz drugih klubova.
Treneru Perekoviću nema se što zamjeriti obzirom je ekipu sastavljao od hrvača koji su mu bili trenutno na raspolaganju.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.