Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

KULTURA

Otvorena izložba “Povijest biciklizma u Sisku”

Izložbu možete razgledati do 8. lipnja.

Izložbu možete razgledati do 8. lipnja.

U petak, 22. svibnja  u sisačkoj Holandskoj kući u sklopu obilježavanja Tjedna biciklizma otvorena  je izložba „Povijest biciklizma u Sisku“. Izložba koja za cilj ima populariziranje biciklizma  s naglaskom na dugogodišnji kontinuitet bavljenja tim sportom u Sisku osmišljena je zajedničkim snagama Gradskog muzeja Sisak,Turističke zajednice grada Siska i Biciklističkog kluba „Roda“. Kratak osvrt na sisačku biciklističku povijest Vlatka Čakširana, ravnatelja Gradskog muzeja:

 

 

Biciklistički Klub „Roda“ čiji su članovi u najvećoj mjeri posudili organizatorima materijale za izložbu, osnovan je 2011., ali je njegova povijest već ispisana značajnim iskustvima i uspjesima. Dugogodišnji član kluba Miroslav Brajenović:

 

 

Posjetitelji su bili zadovoljni viđenim:

 

 

 

 

Na kraju, iz kluba su najavili i Biciklistički maraton u Sisku , koji bi trebao biti jedan od pokretača cikloturizma u Sisačko-moslavačkoj županiji

 

 

Niste li još isplanirali aktivnosti  za nedjelju , 24. svibnja , dođite ispred sisačkog Starog Grada. Start biciklističkog maratona “Tri rijeke” je u 10 sati.

 

bicikl2 bicikl3

 

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.