Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

Potpisan sporazum o partnerstvu za izgradnju magistralnog cjevovoda Petrinja- Lekenik

Sporazum je preduvjet za prijavu projekta za sufinanciranje iz fonda Europske unije.

Sporazum je preduvjet za prijavu projekta za sufinanciranje iz fonda Europske unije.

U Petrinji su svoje potpise na sporazum o partnerstvu za izgradnju magistralnog cjevovoda Petrinja-Lekenik stavili sisačko-moslavački župan Ivo Žinić, petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović, načelnik općine Lekenik Ivica Perović i Zlatko Medved, direktor petrinjske Privrede.

Cjevovod dužine 18.5 km trebao bi se početi graditi u proljeće iduće godine, a sporazum je posljednji korak u proceduri apliciranja za Kohezijski fond Europske unije. Iz tog Fonda projekt bi bio financiran u iznosu od 70% ukupnih troškova, 20% su sredstva nacionalnog investicijskog fonda, a ostatak bi trebale osigurati jedinice lokalne i regionalne samouprave. Predviđena ukupna vrijednost investicije je između 15 i 25 milijuna kuna, ovisno o troškovniku radova. Gradonačelnik Dumbović istaknuo je značaj potpisanog sporazuma o partnerstvu:

 

 

Koristi cjevovoda, jednom kada se izgradi, možda će u najvećoj mjeri osjetiti građani Lekenika. Područje općine Lekenik, naime, još uvijek nema u potpunosti osiguranu pitku vodu  iz vlastitih izvora, a postojeći vodovod  Lekenik-Ogulinec nije dovoljan za zadovoljavanje potreba koje će imati Poduzetnička zona Marof. Načelnik općine Lekenik Ivica Perović:

 

 

Župan Žinić naglasio je potporu koju Županija pruža ovim i sličnim projektima koji za cilj imaju poboljšanje njene gospodarske slike:

 

 

 

 

 

 

 

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.