Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Proizvodi hrvatskog seljaka

S njive na stol kutinske tržnice

S njive na stol kutinske tržnice

Žute majice i zelene pregače prodavača sa natpisom „Proizvodi hrvatskog seljaka“ na gradskoj tržnici u Kutini znak su i jamac kupcima da kupuju domaći proizvod izravno od poljoprivrednog proizvođača „s njive na stol“.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Certifikati hrvatske udruge tržnica danas su dobila 32 OPG-a i poljoprivredna proizvođača koji svoje domaće proizvode prodaju na kutinskoj tržnici.

Dubravko Obadić, direktor Komunalnih servisa izrazio je zadovoljstvo  što je kutinska tržnica već tri godine u skupini certificiranih tržnica koje nude proizvode hrvatskih seljaka.”Ovo je najizravniji kontakt kojeg uspostavljamo između proizvođača i kupaca na tržnici. Bez posrednika, bez trgovačkih centara i bez preprodavača. Naši proizvođači prodaju isključivo svoje proizvode.” rekao je Dubravko Obadić i čestitao novim i proizvođačima koji su obnovili svoje certifikate.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zamjenik gradonačelika Kutine Josip Marić zahvalio je poljoprivrednim proizvođačima na trudu i muci kako bi stvorili nove vrijednosti.”Kada naši sugrađani dođu na tržnicu i vide pregaču na kojoj piše „S njive na stol. Proizvod hrvatskog seljaka.“, onda znaju što kupuju. To je najveća dobit ove akcije. Imat ćete punu potporu Grada Kutine u vašoj proizvodnji. Hvala što ovo radite!“, rekao je zamjenik gradonačelnika Kutine.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kako bi dobili certifikat proizvođači su prošli zahtjevan postupak i provjere. Projekt certificiranja domaćih proizvođača ostvario je zapažene rezultate na tržnicama u Hrvatskoj. Certifikat, žute majice i zelene pregače dokaz su da su voće i povrće proizveli domaći proizvođači u svojim vrtovima, voćnjacima i njivama.

Projekt certificiranja domaćih proizvođača nastavit će se te se očekuje kako će na kutinskoj tržnici biti još više domaćih proizvođača. Kupci će ih prepoznati po žutim majicama i zelenim pregačama te će pouzdano znati da kupuju domaći proizvod.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.