Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

Sportske igre mladih u Topuskom

„Turneja radosti sportskih igara mladih 2015“

„Turneja radosti sportskih igara mladih 2015“

U Topuskom je danas održana sportsko – zabavna manifestacija „Turneja radosti sportskih igara mladih 2015“  koja se odvija pod pokroviteljstvom Međunarodnog olimpijskog odbora i Europske komisije .

Damir Dobrić, regionalni voditelj Sportskih igara mladih i član njihova Organizacijskog odbora, kaže kako su današnjim događanjem otvorene 19. Sportske igre mladih u Sisačko-moslavačkoj županiji.

U Topuskom su se danas djeca natjecala u dvije kategorije graničara i dvije kategorije atletike – trčanja na 60 metara. Prema naknadnim prijavama, sudionici su se natjecali i u rukometu,uličnoj košarci, odbojci – dvoranskoj i na pijesku, nogometu u tri kategorije, stolnom tenisu i tenisu, šahu.

Današnji pobjednici idu u Split, u veliko finale koje počinje 22. lipnja i trajat će do 20.kolovoza.

TOPUSKO 5

A na današnjem otvaranju u Topuskom, sudionike – učenike osnovnih i srednjih škola pozdravio je župan Ivo Žinić.

„Mladi su najbitniji čimbenik naše zajednice i puno vodimo brigu o njima – što kroz redovne sustave školovanja, što kroz ovakve manifestacija i susrete.Kroz ove igre pokušavamo mlade naučiti da je sport jedan od bitnih segmenata u životu.

I slogan koji nose ove igre „Sportom protiv droge“ je važan, jer droga uništava život, ali je sport općenito važan za zdravlje.Ako imamo zdravu djecu, zdravu populaciju imat ćemo danas – sutra i zdrave,mlade stručnjake koji će moći raditi.

Osim toga, sport je dobar način borbe i protiv pretilosti, što je još jedan od sve prisutnijih problema u našoj državi“, upozorio je župan.

Naglasio je kako ovakve sportske igre mladih, osim zdravog načina života, promoviraju i vrijednosti kao što su razumijevanje, tolerancija i fair play.

Oduševljen je, kaže, razigranošću i radošću djece koja su se danas natjecala u Topuskom , a otkrio je i kako je njegov omiljeni sport – nogomet.

Natjecateljima je puno uspjeha poželio i načelnik Općine Topusko Vlado Muža, a sportsku poruku sudionicima je uputio Luka Plemenčić, učenik 8.razreda Osnovne škole Topusko.

„Dragi prijatelji Sportskih igara mladih, radost sporta i druženja koje nam donose Sportske igre mladih za nas su ogromni.Prijavljujemo se i jedva čekamo da natjecanja krenu.Već danas ćemo se pokazati, a kroz turnire svi se nadamo izboriti sudjelovanje na državnom, a onda i međunarodnom natjecanju.Plamen koji ćemo danas zapaliti i kojim ćemo označiti početak naših igara zapalit će i plamen razumijevanja, prijateljstva i fair playa.Drago nam je da nas svi podržavate – hvala vam svima. Dođite na naša natjecanja i podržite nas, jer igre su – zakon!“

Plamen Sportskih igara mladih u Topuskom upalio je juniorski državni doprvak u hrvanju Mateo Pavičić iz Topuskog.

TOPUSKO 7

 Da igre počnu – nestrpljivo su čekali svi – od najmlađih, poput Adnana koji ide u 2.a u Osnovnoj školi Topusko i koji je danas zaigrao graničara, do onih malo većih poput Sunčice,Amre,Aline,Vildane,Valentine, Kimberly,Asime, Elvise koje su pod vodstvom svoje svestrane profesorice Blaženke Prelčec pokazale svoje umijeće u nogometu.

TOPUSKO 10TOPUSKO 11

Rezultati – iako važni, danas u pravom olimpijskom duhu nisu bili najvažniji – važni su bili druženje, igra, smijeh i bavljenje sportom.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.