Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Vatreni 1998. i Hrvatska reprezentacija svećenika za studente u potrebi

Humanitarni nogometni susret za stipendiste Zaklade fra Bonifacije Ivan Pavletić

Humanitarni nogometni susret za stipendiste Zaklade fra Bonifacije Ivan Pavletić

U utorak, 26. svibnja na Gradskom stadionu u Sisku s početkom u 17 sati održat će se nogometna utakmica između reprezentacije „Vatrenih 1998.“ I Hrvatske reprezentacije svećenika. Utakmica je jedna u nizu humanitarnih akcija koje je pokrenula Zaklada Fra Bonifacije Ivan Pavletić u suradnji sa , u ovom slučaju Hrvatskim nogometnim savezom, ali i svima onima koji vjeruju da je biti solidaran s onima koji su u potrebi jedna od najvrijednijih vrlina u čovjeka.

Sredstva od  prodaje  ulaznica ,naime , namijenjena su Zakladi fra Bonifacije Ivan Pavletić, odnosno studentima s područja Sisačke biskupije koje ova Zaklada stipendira. Ove ih je godine osamdeset.

Na sisačkoj Gradskoj tržnici koju Siščani nazivaju centrom svih događanja u gradu tako je u četvrtak, 21. svibnja  najavljena ova nogometna utakmica, a građanima , proizvođačima i prodavačima na tržnici ponuđena mogućnost kupnje ulaznice po simboličnoj cijeni od 20 kuna. Na tržnici je bio i biskup sisački mons. Vlado Košić koji je i sam, iako je biskupija jedan od organizatora, kupio ulaznicu za ovaj humanitarni nogometni susret

Zaklada je osnovana 2010. godine, podsjetio je biskup Košić, počelo je sa stipendiranjem trideset studenata, a ove ih je godine već osamdeset, rekao je biskup zadovoljan što se iz godine u godinu broj stipendista povećava.

Sisački biskup Vlado Košić zahvalio je Gradskoj tržnici i direktorici Adelini Ivković što su otvorili ovaj prostor za još jednu humanitarnu priču.

Ovo nije prva suradnja sa Sisačkom biskupijom rekla je direkrtorica Gradske tržnice Adelina Ivković

Studenti koje u ovoj akademskoj godini stipendira Zaklada Fra Bonifacije Ivan Pavletić su, kako je posebno istaknuo biskup, vrsni po svojim ocjenama i zalaganju, a u potrebi su , tako da je poziv za solidarnost i u ovoj akciji naše zajedničko ulaganje u budućnost. Jedna od stipendistica je i Antonija Radošević

Ulaznice za nogometni susret između reprezentacije Vatrenih 1998. I Hrvatske reprezentacije svećenika mogu se kupiti i u subotu na Gradskoj tržnici u Sisku, kao i u svim župama Sisačke biskupije po cijeni od 20 kuna.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.