Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

Zahvala društvima Crvenog križa

Povodom 8.svibnja – Međunarodnog dana Crvenog križa i Tjedna Hrvatskog Crvenog križa koji se obilježava od 8. do 15 svibnja, župan Ivo Žinić i njegov zamjenik Marin Piletić primili su danas u sjedištu Županije u Sisku ravnatelje društava Crvenog križa s područja naše županije.

„Djelovanje Crvenog križa je hvale vrijedna djelatnost, humanitarna, koja ima značajnu ulogu u našem društvu.Tom djelatnošću ne mogu se baviti svi.Humanitarnim radom se uglavnom bave ljudi koji vole ljude, dakle koji su humanisti.Posao koji vi radite sigurno nije lagan“, rekao je između ostalog župan Ivo Žinić.

Podsjetio je i na veliku ulogu koju su djeatnici i volonteri Crvenog križa odigrali u prošlogodišnjim poplavama na našoj županiji na čemu im je posebno zahvalio.

„Kao Županija tu smo da pomognemo kada je tu nužno – i materijalnim sredstvima i ljudskim potencijalima“, poručio je župan okupljenim ravnateljima gradskih i općinskih društava Crvenog križa.

C.KRIŽ 1

U ime okupljenih ravnatelja društava Crvenog križa iz Novske, Siska, Topuskog, Kutine, Gvozda, Petrinje, Hrvatske Kostajnice i Dvora, obratio se predsjednik Društva Crvenog križa Sisačko-moslavačke županije Zoran Prpić.

Prpić je podsjetio kako Crveni križ Sisačko-moslavačke županije okuplja devet društava.Podsjetio je i kako se ove godine uz Svjetski dan Crvenog križa i Tjedan Hrvatskog Crvenog križa obilježava i 50 godina od usvajanja tremeljnih načela pokreta Crvenog križa, a to su : humanost, nepristranost, neutralnost, neovisnost, dragovoljnost, jedinstvo i univerzalnost.

Crveni križ je institucija od posebnog značaja za Republiku Hrvatsku,a u svom radu, djelatnici i volonteri provode brojne aktivnosti – od dobrovoljnog darivanja krvi, preko tečajeva prve pomoći, programa prevencije, prikupljanja i distribucije humanitarne pomoći do službe traženja, edukativnih programa poput onih o opasnostima od mina, do službe spašavanja života na vodi i djelovanja u prirodnim katastrofama.

Prpić je posebno zahvalio volonterima bez čijeg bi nesebičnog rada bilo teško organizirati aktivnosti Crvenog križa, a na kraju poručio kako se na Crveni križ može uvijek računati.

C.KRIŽ 2

Zahvalio je Županiji na  dosadašnjoj potpori, a županu i njegovim suradnicima uručio je i poklon : ruksak Crvenog križa „SET 2 GO“ , ruksak s najnužnijim stvarima za četiri osobe za slučaj elementarne nepogode.Župan je pak ravnateljima društava Crvenog križa za uspomenu poklonio monografije „Zeleno-plava zipka Hrvatske“.

 

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.