Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Župan primio nagrađivane učenike Glazbene škole Novska

Čestitao im na njihovim brojnim uspjesima na natjecanjima

Čestitao im na njihovim brojnim uspjesima na natjecanjima

Župan Ivo Žinić, njegov zamjenik Marin Piletić i pročelnik županijskog Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Darjan Vlahov primili su danas u sjedištu Županije učenike i nastavnike Glazbene škole Novska kako bi im čestitali na njihovim brojnim uspjesima na državnim i međunarodnim natjecanjima.

„Čuo sam puno lijepih i pohvalnih priča o vama i vašim zapaženim rezultatima na raznim natjecanjima na kojima ste predstavljali svoj grad i našu županiju.Na tome vam zahvaljujem i čestitam“, rekao je župan.

„Velika zahvala, naravno i vašim profesorima koji su vas usmjeravali i do uspjeha doveli.No, najvažniji ste u cijeloj priči vi koji ste,osim što posjedujete veliki talent , da bi mogli pobjeđivati na natjecanjima morali uložiti puno rada, truda i vježbanja.Želim vam da tako nastavite i u budućnosti“, poželio je mladim glazbenicima župan Ivo Žinić koji im je za sjećanje na današnji posjet, poklonio monografije Sisačko-moslavačke županije „Zeleno-plava zipka Hrvatske“.

Zahvalivši županu na prijemu, učenike i njihove rezultate predstavila je ravnateljica Glazbene škole Novska, Dunja Uroić.

„Napomenula bih da su ovo učenici koji su osvojili državne nagrade.Mi smo, kao što ste možda i čuli, deveta škola u Hrvatskoj po rezultatima na Državnom natjecanju, od 45 škola koje su na njemu sudjelovale.To je jedan izuzetan uspjeh.Moglo bi se reći da smo po rezultatima ,ne samo jedna od najboljih škola u županiji nego i u široj regiji“, kaže ravnateljica Uroić.

U Županiju je danas s  ravnateljicom Dunjom Uroić i profesorom Darkom Čuvidićem stigao samo dio nagrađivanih učenika Glazbene škole Novska.

NOVSKA 1

Sebastian Debeljak osvojio je nagradu na Državnom natjecanju, potom 1. nagradu na prestižnom Međunarodnom klavirskom EPTA natjecanju,  2. mjesto na mješovitom Međunarodnom natjecanju „Zvukolik“ i na istom natjecanju posebnu nagradu u svih devet kategorija.Antonio Katušić također je bio uspješan na državnom natjecanju na kojem je osvojio 2. mjesto, a na natjecanju Zvukolik 4. mjesto.

Marko Martinović osvojio je prvu nagradu na Državnom natjecanju u Dubrovniku.

Sebastian,Antonio i Marko samo su dio novljanske glazbene priče, a ako je suditi po njihovim i uspjesima njihovih kolega – Glazbena škola Novska zaista ima lijepu budućnost.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.