Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Antunovo u Čuntiću

Zadržati mlade ljude na ognjištima naših predaka

Zadržati mlade ljude na ognjištima naših predaka

Župan Ivo Žinić i predsjednica Županijske skupštine Ivanka Roksandić su u subotu, 13. lipnja 2015. godine, u Čuntiću kod Petrinje, u župnoj crkvi Sv. Antuna Padovanskog, nazočili misi na Antunovo, koju je u suslavlju sa župnikom i čuntićkim gvardijanom fra Petrom Žagarom, te svećenicima Glinsko-petrinjskog dekanata, predvodio fra Mario Cifrak, profesor na zagrebačkom Katoličkom bogoslovnom fakultetu.

čuntić

Župan i predsjednica Skupštine su posjetili i prigodnu izložbu tradicijskih alata i opreme Udruge Izvor iz Čuntića, te pratili kratak prigodan program, koji su, za ovaj sveti dan naselja na Banovini, priredili mještani.
Župan je u svom obraćanju posebnu pozornost posvetio  čuvanju i održavanju, ne samo tradicije i kulture ovog područja, nego i samog života na prostorima Banovine: „Mi moramo ovdje sačuvati život. Mnogi mladi su otišli, ali zato smo mi tu. Bez obzira na različite političke stavove moramo zajednički raditi na tome da sačuvamo život i omogućimo ostanak ovdje, prije svih mladih ljudi. Jer, ako ne bude čovjeka ovdje, neće biti ni župe, neće biti ni crkve.“
Župan je čestitao svima koji su tako uspješno priredili svečanost obilježbe dana Svetog Antuna Padovanskog u Čuntiću.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.