Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Dan Obrtničke komore SMŽ obilježen svečanom sjednicom Skupštine

Trendovi u obrtništvu Sisačko-moslavačke županije zvone na uzbunu, rekao je Cvanciger, predsjednik Obrtničke komore SMŽ.

Trendovi u obrtništvu Sisačko-moslavačke županije zvone na uzbunu, rekao je Cvanciger, predsjednik Obrtničke komore SMŽ.

U povodu Dana Obrtničke komore održana je svečana sjednica Skupštine Obrtničke komore Sisačko-moslavačke županije kojoj je prisustvovala i predsjednica Županijske  skupštine, Ivanka Roksandić u svojstvu izaslanice Župana Ive Žinića. Od 2003. godine kada je proglašen, Dan komore se svake godine obilježava dodjelom priznanja za životno djelo, posebnih priznanja i zahvalnica zaslužnim pojedincima i ustanovama, dodjelom priznanja za organizacijski rad, najboljim majstorima stručnim učiteljima te najboljim naučnicima.

Predsjednica Županijske skupštine, Ivanka Roksandić osvrnula se na stanje obrtništva u našoj županiji koje, kako je rekla, nije dobro:

 

 

Županija iz vlastitih prihoda izdvaja oko 16 milijuna kuna za razne poticajne mjere kojima potiče otvaranje novih, ali i očuvanje postojećih obrta:

 

 

Predsjednik Obrtničke komore Sisačko-moslavačke županije, Adolf Cvanciger naglasio je kako se obrtništvo već godinama zapostavlja:

 

 

Trendovi koji se odnose na broj i strukturu obrta negativni su zadnjih pet godina, istaknuo je Cvanciger:

 

 

Obrtništvo nije puko zarađivanje za život, rekao je Cvanciger te naglasio njegov društveni značaj:

 

 

P1060789P1060785P1060783P1060778P1060777P1060774

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.