Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SPORT

Dani hrvanja u Petrinji

Hrvački spektakl do sad neviđen u Hrvatskoj

Hrvački spektakl do sad neviđen u Hrvatskoj

U organizaciji Hrvačkog kluba Petrinja i Turističke zajednice Grada Petrinje u petak i subotu, 5. i 6. lipnja 2015. godine održana je sportska, a ujedno i kulturno zabavna manifestacija na  prostoru Trga hrvatskih branitelja u Petrinji.
Ovo je ujedno i treća po redu velika hrvačka manifestacija koju klub organizira u manje od godinu dana, a sve s ciljem dodatne promocije hrvačkog sporta koji za Grad Petrinju predstavlja i svojevrsnu sportsku baštinu.  Već dugi niz desetljeća Petrinja je grad hrvanja što potvrđuje i veliki odaziv publike na sva hrvačka zbivanja u gradu.

Školska liga

Klub je dao dodatnu dimenziju hrvačkim događanjima  i omogućio i drugim udrugama sudjelovanje u programu manifestacije, tako da su sve dosadašnje manifestacije ujedno i kulturno zabavna događanja.

Predsjednik Hrvačkog kluba Petrinja Vinko Kadečka:

„Vrlo sam ponosan na sve dosadašnje hrvačke manifestacije koje smo organizirali do sada. Ovo je ujedno i druga po redu velika manifestacije koju klub organizira na otvorenom prostoru, što nije  čest slučaj u domaćem hrvanju.  Zainteresirati i okupiti između 500 i 700 gledatelja na hrvačkom događanju veliki je uspjeh za naš sport.
Sve dosadašnje manifestacije imale su za cilj dodatno promovirati hrvački sport i naš klub, međutim ovoga puta posebni naglasak je stavljen na popularizaciju hrvanja kod djece učenika osnovnih škola. Stoga smo se potrudili organizirati školsku ligu u hrvanju SMŽ na otvorenom prostoru uz angažiranje vrhunske tehnike koja se ne može vidjeti ni u našem seniorskom natjecanju. Kako bi samu manifestaciju podigli na viši nivo pozvali smo naše prijatelje iz Njemačke hrvački klub iz Hardta, AV Hardt i u sklopu ove manifestacije  organizirali prijateljski međunarodni meč.

Svakako se treba zahvaliti Megarocku , Poprock školi i Zamba blues bandu koji su se pobrinuli za kulturno-zabavni program ove manifestacije.
Svega toga ne bi bilo da nemamo veliku podršku Grada Petrinje i našeg  glavnog sponzora tvrtke Gavrilović, kao i niza malih obrtnika i poduzetnika Petrinje koji su nam pomogli pri organizaciji ove, kao  i prethodne dvije manifestacije.
Na kraju želim naglasiti da sve naše manifestacije ujedno predstavljaju važan društveni događaj za grad Petrinju“

DSC09676

Video linkovi:

https://youtu.be/AvSNW8AEFDI

https://youtu.be/AKiD2DGCa7s

https://youtu.be/dkoxhA7zUTc

https://youtu.be/Cx94nXLbPa4

https://youtu.be/UnvJ4-Shny4

Program manifestacije započeo je u petak otvorenim treningom  polaznika škole hrvanja, nakon čega je uslijedio zajednički trening seniorskih ekipa Petrinje i AV Hardta iz Njemačke.

U  subotu su nastavljeni „Dani hrvanja u Petrinji” na otvorenom, na Trgu hrvatskih branitelja.
Prvi su nastupili učenici-hrvači petrinjskih osnovnih škola (1.OŠ Petrinja, Dragutina Tadijanovića, Mate Lovraka i Jabukovac) u Hrvačkoj ligi osnovnih škola SMŽ, a konačni poredak je:
1. OŠ Mate Lovraka
2. 1.OŠ Petrinja
3. OŠ Jabukovac
4. OŠ Dragutina Tadijanovića

OŠ Mate Lovraka Petrinja

U revijalnom susretu nastupile su djevojčice: Veronika Dragaš i Antonija Tadić.

Medalje su uručivali Srećko Telar, predsjednik Petrinjskog sportskog saveza (brončane), Zvonko Belošević, predsjednik Hrvačkog saveza Sisačko-moslavačke županije (srebrne) i Željko Kardaš, predsjednik Zajednice sportskih udruga i saveza Sisačko-moslavačke županije (zlatne + prijelazni pokal), dok je sudac Saša Petak uručio medalje za sudjelovanje Borni Pavičiću (OŠ Dragutina Tadijanavića) i djevojkama.

Nakon toga uslijedio je prijateljski međunarodni susret između domaćina HK „Petrinja” i gostiju iz Njemačke, AV „Hardt” u kombinaciji slobodnog i grčko-rimskog načina hrvanja, a Petrinjci su na kraju bili uspješniji 7:2.

Rezultati su:
60 kg (SL) Vedran Mitrović – Daniel Broghamer 1:0
90 kg (SL) Tomislav Lavrić – Dominik Klausman 1:0
85 kg (GR) Ivan Barišić – Manuel Dieterle 1:0
66 kg (GR Matteo Pavičić – Josip Nadj 1:0
82 kg (SL) Zvonimir Lavrić – Thomas Hettich 0:1
82 kg (SL) Anđelko Barišić – Johen Benner 1:0
75 kg (SL) Marko Mitrović – Andreas Flaig 1:0
70 kg (GR) Kristijan Šimatić – Johann Reswich 1:0
74 kg (GR) Boris Baniček – Semich Bosyan 0:1
Treneri: Franjo Pereković (HK “Petrinja”) – Semich Bosyan (AV “Hardt”)

MAteo

Na kraju su „snage odmjerili” najlakši Matija Šubić i najteži Stjepan Lavrić.

Tomislav

U zabavnom dijelu programa nastupile su dvije najmlađe formacije ŠARRK „MEGARock”, „Pop rock škola” Petrinja i „Zamba blues band”.

DSC09677

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.