Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Glina: Obilježena 24. godišnjica napada na policijsku postaju

Napad je označio početak Domovinskog rata u Hrvatskoj, rekao je župan Žinić

Napad je označio početak Domovinskog rata u Hrvatskoj, rekao je župan Žinić

U Glini je svečanim programom u Hrvatskom domu obilježena 24. obljetnica početka oružanog otpora srpskom agresoru u Domovinskom ratu. Na današnji dan, prije 24 godine, samo nekoliko sati nakon odluke Hrvatskog sabora o prekidu svih državnopravnih veza s Jugoslavijom, pobunjeni su Srbi napali policijsku postaju u Glini i tako započeli proces jednostranog odcjepljena od Hrvatske. Uvodnu riječ dao je gradonačelnik Gline  Milan Bakšić koji je ustvrdio kako Glina nije izabrana slučajno:

 

 

Osim poginulog policajca Tomislava Roma, u napadu je još petero njegovih kolega ranjeno, isto toliko zarobljeno, dok je njih šesnaestero odvedeno u zatvor u Kninu gdje su proveli 3 mjeseca. Sisačko-moslavački župan, Ivo Žinić, prisjetio se događaja koji su označili početak rata:

 

 

Pokrovitelj programa obilježavanja koji se, osim svečanosti u Hrvatskom domu sastojao i od polaganja vijenaca ispred središnjeg križa te Svete mise u župnoj crkvi Svetog Ivana Nepomuka,  bio je predsjednik Hrvatskog sabora, dok su organizatori Ministarstvo unutarnjih poslova, Policijska uprava sisačko-moslavačka i Grad Glina. Ispred Ministarstva branitelja, okupljenima se obratila Vesna Nađ, zamjenica ministra:

 

 

U ime ministra unutarnjih poslova, načelnik PU sisačko-moslavačke županije, Marko Rašić, naglasio je kako žrtva policajaca glinske postaje nikada neće biti zaboravljena:

 

 

Izaslanik predsjednice Republike Ante Deur osvrnuo se na pozitivne promjene do kojih je došlo izborom Grabar Kitarović za predsjednicu:

 

 

P1070083P1070087P1070088P1070094P1070085P1070091

 

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.