Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

Književna preporuka: J. Dicker i S. Hawking naši su odabrani autori za Vas!

Hawking se u svojoj knjizi okreće sebi i svojoj intimi.

Hawking se u svojoj knjizi okreće sebi i svojoj intimi.

Knjižničarka u odjelu za odrasle Narodne knjižnice i čitaonice Vlado Gotovac Sisak, Martina Bašić, naša je ovotjedna voditeljica kroz književnu preporuku za čitanje.. Počet ćemo knjigom „Istina o slučaju Harry Quebert“, švicarskog autora Joela Dickera, koji je u hrvatskom izdanju objavila nakladnička kuća Fraktura. Joël Dicker, inače diplomirani pravnik, rođen je u Ženevi, 1985. godine. Piše na francuskom jeziku. Njegov prvi roman ‘Tigar’ nagrađen je 2005. godine na međunarodnom natjecanju mladih autora. Za ‘Posljednje dane naših očeva’, roman koji je napisao s dvadeset četiri godine, osvojio je nagradu za najbolji neobjavljeni rukopis:

 

 

Istina o slučaju Harry Quebert knjiga je koja ujedinjuje ljubitelje vrhunskog trilera i vrhunske književnosti. To dakle, nije samo roman o ubojstvu nego i knjiga o cijeni slave i zavodljivosti uspjeha, roman koji razotkriva kako funkcioniraju suvremeni mediji, te djelo koje proniče u tajnu ljubavi u svim njezinim oblicima.

 

 

Čitatelje diljem svijeta Stephen Hawking očarao je nizom bestselera u kojima istražuje tajne svemira. Sad se prvi put, vjerojatno najgenijalniji kozmolog našeg vremena okrenuo vlastitoj unutrašnjosti, otkrivajući nam svoj život.

 

 

Oštroumna, intimna i mudra, “Moja kratka povijest” otvara nam prozor u Hawkingov osobni kozmos.

Ove kao i mnogo drugih zanimljivih naslova možete posuditi u Narodnoj knjižnici i čitaonici Vlado Gotovac Sisak , radnim danom od 08.00-20.00 i subotom od 08.00-13.00.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.