Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Kutini i Hrvatskoj ne trebaju podjele

Čestitka Andrije Rudića

Čestitka Andrije Rudića

Dan antifašističke borbe čestitao je i kutinski gradonačelnik Andrija Rudić.Sretan vam Dan antifašističke borbe hrvatskog naroda i svih onih kojima je duh čovjekoljublja i junaštva i snažnog osjećaja domoljublja i slobodarskih ideja punio srca ponosom. Kao i u Domovinskom ratu, i u Drugom je svjetskom ratu trebalo hrabrosti oduprijeti se najezdi okupatora i ideja nacizma i fašizma. Hrvatski narod pripada onim slavnim narodima koji su prvi ustali protiv ideje širenja mržnje i netolerancije, protiv zla koje se širilo Europom tridesetih i četrdesetih godina 20. stoljeća. I to nam treba biti na ponos. Bili smo među naprednim nacijama toga vremena.

Danas odajemo počast svim poginulima i žrtvama rata koji je zauvijek promijenio tijek povijesti. Ne odajemo počast zločinima koji su se dogodili u Drugom, kao i u svakom drugom ratu ili nakon njega.

Kutini i Republici Hrvatskoj ne trebaju podjele oko neupitnih vrijednosti koje su ugrađene i u preambulu Ustava RH, zločine svih sustava treba osuditi i individualizirati krivnju za zločine koji su učinjeni u tim vremenima. Ponosan sam što je Kutina pokazala duh pravednosti i tolerancije u svim teškim vremenima i okolnostima.

U ime Grada Kutine i u svoje osobno ime, čestitam Vam Dan antifašističke borbe!

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.