Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Na Gradskoj tržnici dodijeljeni certifikati “Proizvodi hrvatskog seljaka”

Gradska tržnica Sisak drugu godinu zaredom dodijelila je najviše certifikata u Hrvatskoj.

Gradska tržnica Sisak drugu godinu zaredom dodijelila je najviše certifikata u Hrvatskoj.

Na sisačkoj Gradskoj tržnici  obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima uručeni su certifikati „Proizvodi hrvatskog seljaka”. Gradska tržnica Sisak kao članica i jedna od osnivačica Udruge hrvatskih tržnica već sedmu godinu zaredom provodi projekt certifikacije, a ove godine, kao i prošle, može se pohvaliti najvećim brojem certificiranih obiteljskih gospodarstava- prošle godine 84, ove 91. Što znače ti certifikati objasnila je Adelina Ivković, direktorica Gradske tržnice Sisak:

 

 

Postupak odabira  nije bio jednostavan:

 

 

Ti certifikati dokaz su da su proizvodi koji se nude na Tržnici domaćeg porijekla, malo ili gotovo nikako kemijski tretirani, rekla je Ivković.

Pomoćnik ministra poljoprivrede , Zoran Vasić, naglasio je važnost suradnje različitih institucija u procesu poljoprivredne proizvodnje s ciljem osiguranja kvalitetne i zdrave domaće hrane:

 

 

Jasna Aleksić iz Velikih Zdenaca koja svoje proizvode na Gradskoj tržnici prodaje već 25 godina te zajedno sa suprugom posjeduje dva  obiteljska poljoprivredna gospodarstva kaže kako joj ,danas dodijeljeni certifikat, može samo pomoći:

 

 

photo 2 (13)photo 1 (11)photo 2 (16)photo 2 (15)photo 3 (8)photo 4 (5)photo 3 (7)photo 4 (7)photo 4 (6)photo 5 (7)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.