Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Petrinja: Održana ekološko-zdravstvena akcija „Manje ambrozije-više zdravlja“

Na petrinjskom će Sajmištu uskoro niknuti vrtovi stanara okolnih zgrada

Na petrinjskom će Sajmištu uskoro niknuti vrtovi stanara okolnih zgrada

Na petrinjskoj Gradskoj tržnici održana je ekološko-zdravstvena akcija „Manje ambrozije-više zdravlja“ čiji je cilj bio upozoriti na širenje ambrozije i njezin štetan utjecaj na zdravlje ljudi. Građani su na postavljenim štandovima mogli izmjeriti plućnu funkciju, saznati koje štete čini ambrozija, ali i prijaviti gradskim službama lokacije s velikim količinama ambrozije. Na Gradskoj tržnici je bio i gradonačelnik Darinko Dumbović:

 

 

Dumbović je objasnio na koji će se način gradske službe boriti s ovim opasnim korovom:

 

 

Marina Kovač, sanacijska upraviteljica bolnice „Dr. Ivan Barbot“ u Popovači istaknula je kako se zdravstveni radnici rado odazivaju ovakvim i sličnim inicijativama koje dolaze iz lokalne zajednice. Važno je, rekla je Kovač, da se već kod pojave prvih simptoma javimo liječniku kako bi nam propisao terapiju. Terapija je simptomatska jer se djeluje na simptome bolesti, a na pravi uzrok se djeluje upravo ovakvim preventivnim akcijama kada se uništava biljka prije cvijetanja:

 

 

Kovač je objasnila zašto je potrebno kontinuirano raditi na sprječavanju ovakvih bolesti:

 

 

Nakon završetka akcije na Tržnici, gradonačelnik je novinare odveo u obilazak jednog od područja očišćenih od ambrozije, petrinjskog Sajmišta. Za područje koje je još donedavno bilo prekriveno korovom ambrozije, gradske vlasti imaju velike planove:

 

 

P1070180P1070182P1070179P1070188

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.