Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Petrinja: Završen natječaj za energetsku obnovu višestambenih zgrada

Ovo je prvi od nekoliko natječaja koji će uslijediti.

Ovo je prvi od nekoliko natječaja koji će uslijediti.

Gradonačelnik Petrinje, Darinko Dumbović, zamjenik Branimir Bešlić i direktor poduzeća „Komunalac“, Vlado Lovreković, na konferenciji za medije upoznali su javnost s tijekom procesa energetske obnove višestambenih zgrada u Petrinji. Natječaj Fonda za zaštitu okoliša i energetsku obnovu koji je upravo završio odnosio se na 8 zgrada u središtu  grada- u Ulici Augusta Šenoe, Preradovićevoj ulici, na Trgu dr. Franje Tuđmana, Trgu narodnih učitelja i na Radićevu trgu. Vrijednost ovih ulaganja je  5 milijuna i 400 tisuća kuna. Gradonačelnik Dumbović:

 

 

Osim poduzeća „Komunalac“ koji je kandidirao navedene zgrade na natječaj Fonda, dio zgrada je kandidirala i tvrtka „Stambeni servis“ iz Zagreba koja upravlja tim zgradama. Kako su te stambene jedinice prošle na natječaju, objasnio je zamjenik gradonačelnika, Branimir Bešlić:

 

 

Natječaj Fonda otvoren je kratko vrijeme, stoga sve treba biti na vrijeme pripremljeno. O proceduri prijavljivanja, direktor „Komunalca“, Vlado Lovreković:

 

 

Koja je zgrada prva na redu i kakvi će se radovi izvoditi:

 

 

Za stanare koji nisu u mogućnosti  odjednom isplatiti 20% troškova obnove, u dogovoru s Privrednom bankom osigurana je linija kredita na 10 godina. U tijeku su i pripreme  za novi natječaj:

 

 

Prednost ovog natječaja je u tome što jedino na područjima od posebne državne skrbi, država putem Fonda financira 80% ukupnih troškova, a vlasnik 20%:

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.