Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Prikupljeni potpisi za poziv na referendum

Protiv odlagališta radiološkog i nuklearnog otpada na području općine Dvor

Protiv odlagališta radiološkog i nuklearnog otpada na području općine Dvor

Gradonačelnik grada Petrinje Darinko Dumbović i predsjednik ŽO HNS-a Ivan Nekvapil održali su danas u Maloj vjećnici Grada Petrinje tiskovnu konferenciju na temu „Poziv na referendum protiv odlagališta radiološkog i nuklearnog otpada na području općine Dvor“.

Ispred Stožera za zaštitu općine Dvor od nuklearnog otpada, prisutnima se obratio Ivan Nekvapil, koji je iznio rezultate akcije koja je trajala dva mjeseca :

 

 

 

Ivan Nekvapil uputio je poziv  sisačko-moslavačkom županu Ivi Žiniću  da posjeti Dvor  i objasni svoj stav stanovnicima, te istaknuo kako odluka o odlagalištu mora biti donesena do 1. kolovoza:

 

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Gradonačelnik grada Petrinje, istaknuo je zadovoljstvo prikupljenim potpisima :

 

 

„Tko je imalo vidio o čemu se radi, potpisao je ovaj dokument. No, postoje oni koji to nisu vidjeli i nikada neće. Postoje oni koji su odlučili da to bude u Dvoru, a nikada nisu bili u Dvoru, niti će doći u Dvor“, rekao je Dumbović:

 

 

Ivan Nekvapil i Darinko Dumbović na kraju su istaknuli kako je sada red na lokalnoj samoupravi  i Fondu za razgradnju nuklearnog otpada  da pozovu narod na referendum, te da se odluka donese na najpošteniji  demokratski način.

 

 

 

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.